Citiraj:
Autor Sam Fischer
Ekipa, evo mene nazad sa ovom temom
Dajte bacite oko na video od Linusa gdje se on in Anthony zajebavaju sa RTX3090 i 6900XT:
https://www.youtube.com/watch?v=qQD98_HFT68
Bacite oko samo na koliko puta su primjetili da Radeon delivera "smoother" experience
Da 70fps od Nvidie feels like 45, a Radeonovih 55fps feels smoother od Nvidijinih 70fps.
Imam feeling da ovo polako postaje "thing" 
|
Danas promijenio monitor pa sam i ja to doživio u RDR2 dok sam malo isprobavao. Definitivno je problem u podršci za freesync/gsync na monitoru. Ništa nije pomoglo, upalim freesync i mikro trzaji, ograničim max fps na 74 i dalje mikro trzaji uz povremeno trganje ekrana, maknem ograničenje,
upalim freesync i upalim vsync u driverima i od od trenutka radi savršeno. Nema više mikrotrzaja ni tearinga, freesync radi kako treba. probaj

Znači uz ograničeni fps u igri nije išao preko 74 ali freesync nije uopće radio tj. uz upaljeni freesync sve je bilo povremeno sranje. Uz upaljeni vsync u driverima (ne u igri) Fps ide od 75 pa na niže, npr. 60. ali sve radi glatko.
Očito monitor mora biti gsync certificiran da bi synkanje radilo glatko u svim postavkama.