View Single Post
Staro 03.02.2021., 15:34   #1050
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Odinarius Pregled postova
Jest, informacije su oprečne, i u pravu si, na 2k je razlika manja, na 4k je nema. Uzeo sam GN kao neki pouzdan izvor i igru koja meni konkretno treba.

Da, sve te grafe su bile primjetan upgrade, ovaj zadnji najmanje, ali on je došao sa cca. 120W-150W potrošnje manje (imao san naklokan 290 Toxic model, 300W+) pa je svejedno bio vrlo isplativ po pitanju buke Nakon te grafičke, ne stavljam ništa preko 200W u komp

Ali sad sam na end of the road, proc će bottleneckati svaku jaču grafu i treba mijenjati platformu. Tu je i pitanje raubanja, matična je iz 2013. i iako nikakvih problema nema, rizik da prdne od starosti raste svaki dan, a onda ju gubim za prodaju u SH... Ne znam, prespavat ću. Značajno veći 0,1% fps (49 vs. 76fps sa 3200mhz memom, 55%) je nešto što bi trebalo biti primjetno čak i neovisno o grafi. Ali vrijedi li 2000kn nadoplate nakon što prodam svoje? Pitanje je retoričko
Ja sam prešao prije par godina sa i5 3570k na i5 8400, dal sam što osjetio, možda je više gejming profitirao tu, al definitivno osjetim zamjenom slabije grafe za jaču, gdje se onda performanse mjere po 30-40% e to je to onda.. Sa i5 8400 prešao na i5 8600k, potonjeg sam ocao na cca 4.7, u svakodnevnom radu nisam osjetio spram prijašnjeg 8400, eventualno da imam dvije konfe jedna pored druge i štoperica u ruci, e onda bi se vidlo stvarno stanje
Ak pričamo o gejmingu, sad imam 1660ti uparena sa 10400f, dok se cijene smire i padnu, imam neki plan pa otići na jaču grafu, 2070-2080 eventualno neki model 3xxx, a proc bi to gurat bez frke, tu bi trebali bit značajni dobici u frejmovima

Al dobro, ti si još dugo izgurao sa svojom konfom.
zvonac je offline   Reply With Quote