View Single Post
Staro 03.02.2021., 12:24   #15
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Problem je i dalje tu sto me sad vec prilicno nervira. I dalje ga primjecujem samo na mobovima. Ne znam je li to neki placebo ili sto, kao da se rijedje dogadja! Problem je sto jedan od tih mobova kontrolira smart home uredjaje i onda kad hoces ugasiti smart uticnice - zapne... Pa refresh wifi, pa probaj opet, pa shvati dvije naredbe odjednom i tako. Veselo. Zena pizdi

Probao sam sve i svasta osim koristiti neki wifi ruter (nemam ga). To vjerujem da bi potpuno promjenilo pricu.

Na klijent stranama (mobovi) sam se igrao s fiksnim adresama, dns-ovima, updejtao OS, palio i gasio private dns...

Na ruteru sam takodjer mijenjao wifi kanale, sirinu kanala, neke opcije koje imaju kvacice sam gasio-palio, i na kraju factory reset, novo ime mreze i test od nule. Probao koristiti mogucnost jednog SSID-a za 2.4 i 5GHz mrezu (prije sam imao odvojene mreze za oba banda). Probao sam daily reboot rutera.

Zasad nisam nista pametniji. Zao mi je sto ne mogu skuziti sto je. Ruter je odlican za sve sto radi, a starog sam prodao mozda ipak malo prerano.

Jedino sto NISAM skuzio je kako pratiti network logove na mobu. Logcat to ne vidi uopce, nemam rootane mobove, a nisam iskopao kako doci do nekog loga za te stvari. Ono, nadao sam se da ce neki log reci nesto po tom pitanju, zabiljeziti neki drop, promjenu na wifi vezi ili sl.

Na ruteru u logu takodjer nema zabiljezenih logova u trenucima kad se problem javi. Prikazuje kad se uredjaji otkace/nakace na mrezu i to je to.

Kupiti posten wifi ruter?