View Single Post
Staro 02.02.2021., 15:47   #2538
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Ja sam provizorno testirao Enermaxa s Geode socket A konfom namijenjenom za Voodoo 3 (prve dvije slike u attachu).
Ploča kuži procesor kao "AMD Mobile Athlon 4" i hvata samo prvi dostupan množitelj (6x). Što znači da proc radi po defoltu na 800Mhz umjesto 1400. Vidjet ću da li se što mijenja driverima (AMD PowerNow!) jednom kada instaliram OS. Druga opcija je ručno podesiti željeni množitelj kroz Crystal CPU Mark.
BIOS nema opcije naštimavanja množitelja. Mogu forsirati jumperom, ali je onda CPU prepoznat kao "unknown", što ne želim. U krajnjem slučaju ostavim ga na 800 i još smanjim voltažu.

Hladnjak sam stavio neki prastari Titan (fini komad ekstrudiranog aluminija) i na njega Arctic F8 koji je nečujan na distancerima.
Grafa je provizorno Matrox Productiva G100 od Trekkie-a koja kaže da radi na AGP 1x .
Case je originalno od mog Pentiuma III 1Ghz iz 2001.

Drugi case u attachu sam našao nedavno. Plastika iznad gornjeg CD-ROMa je bila napukla pa sam je zakeljio Loctiteom. Dobro je uhvatilo.
Još nisam siguran šta ću staviti unutra. Jedna opcija je Tualatin, ako ploča bude funkcionalna nakon zamjene kondenzatora. Druga opcija je "retro-sleeper" s Asrock 775i65g i Pentiumom E5800 i nekom DX7/DX8 grafom za dual boot Win98/XP.

Također refurbishao jedan IDE DVD-RW koji je već bio spremljen za bacanje (Pioneer DVR-115DBK). Totalno sam ga otprašio, oprao plastike, očistio leću i podmazao sve slajdere i zupčanike silikonsko-teflonskom mašću. Radi ... bar ono što sam probao. Ima problem s nekim Traxdatama, ali Verbatime je sve uredno pročitao. Čak i dosta ogrebane.
Prilično je tih za jednu pržu .
Gledam kako si izbijelio taj case, svaka čast! Mogu se samo nadati da budeš i ove moje Adisone tako sredio, pogotovo ovog malog kojeg sam jučer napravio, žut je kao staro ulje za kuhanje!
  Reply With Quote