Very nice, sve je lijepo i uredno (ali drugo nisam ni ocekivao od tebe)
Evo i ja budem ubacio par slika cime sam se bavio za vikend, instalacija w98 na onu zalman p4 mašinu... Prilicno standardni boring stuff i standardno bacakanje sa driverima.
A onda za kraj još imamo ovu intrigantnu kutiju... Koja je prenamjenjena u komoru za tretman klorom

Btw debeli Warning, ako ovo mislite pokusavati doma ne radite ništa od navedenog u zatvorenom prostoru.
Naime... Kako se ja druzim sa svakakvim "zanimljivim" ljudima kojima svasta padne na pamet, dobio sam iz rasprave sa frendom ideju kako se riješiti mirisa kobasa bez pranja i full raskapanja kompa

S obzirom da je metoda extra lazy i iziskuje zanemarivu investiciju u obliku par dl kemikalija koje imamo svi u kuci + praznu kutiju, nije dugo trebalo žabu tjerati u vodu, i ubrzo je Bertone-ov HP zavšio u kutiji na 24 satnom tretmanu. Uglavnom da ne ulazim u pretjerane detalje (ipak je ovo informaticki a ne kemijski forum) kako su mi objasnili klor je plin koji uz razna druga svojstva razbija molekule mirisa, relativno easy ga je proizvesti i brzo se razgrađuje na zraku. Negativne osobine su da je otrovan i teži od zraka tako da sve experimente treba izvoditi na otvorenom znaci balkonu ili dvoristu. Ukratko, ubacis nesto u kutiju, pokreneš reakciju koja generira klor i zatvoris kutiju, te pustis da se to safta unutra neko vrijeme. Nakon x vremena (dobio sam preporuku 24-48h), otvoris kutiju i odes popit kavu da se sve fino izlufta i nakon toga pustis pacjenta jos par dana na zraku (moj se trenutno lufta na tavanu).
S obzirom da sam koristio minimalne kolicine kemikalija rezultat je prilicno impresivan, komp ima lagani miris po kloru/bazenu (što je normalno i nestane kroz neko vrijeme) plus kobase i šunkice se više uopče ne osjete

Finalni test ce biti za vikend ako budem ulovio cajta da kresnem komp, pa da vidimo dali se išta sakrilo u ventovima ili napajanju, ali so far vey good