Srećom pa me moderator ne spominje zbog ukora pred isključenje
Lijepo je vidjeti da se Intel malo otrijeznio pa danas nudi 10/20 u mainstreamu ali mislim da i dalje nije neka kupnja, posebno ne za 3D (CPU-render engine) ili neki sličan posao.
Tih par sto Kn što je trenutno jeftiniji od 3900X je nedovoljno u odnosu na to koliko je slabiji a pri tom i rastrošniji.
A ni 5900X nije toliko skuplji da ga se ne bi uzelo u obzir, upravo zbog single-core performansi, jer ni u 3D alatima nisu na izmet

.
Naglašavam ovo alatima, jer rendering (računanje slike iz 3D modela) je samo jedna (završna) faza posla a prethodi mu izrada modela, teksturiranje, animiranje itd. Da ne idem puno u offtopic, probat ću ukratko ... još uvijek je dosta operacija a posebno plug-inova u takvim alatima single-thread jer ili ih stvarno nije moguće paralelizirati ili autori jednostavno ne znaju. Sličan problem kao i sa ostalim softverom a posebno igrama pa gameri razočarano komentiraju sve te silne jezgre i multi-thread performanse jer nemaju koristi od njih. Možda 8/16 Ryzeni u novim konzolama natjeraju developere igara da nađu nova rješenja za neke algoritme u svojim game-engineima pa će i u igrama multi-threading doći više do izražaja.
Rendering (ili neka slična računska simulacija) su upravo suprotno, idealan posao za paralelizaciju ... da malo karikiram, slika se podijeli na više polja i onda svaka jezgra računa svoj dio. I render-enginei napreduju pa tako sad Corona i VRay (i CPU verzija) nude interaktivni rendering u toku rada (modeliranja/teksturiranja) tako da takav PC provede još više vremena u 100% loadu nego prije.
Glede flejmanja, da ne citiram sad Brkin komentar, ali da, stvarno se svašta moglo pročitati u "svetim ratovima" a argumenti su se mijenjali baš kako su izlazile nove generacije Zena.
Prije nego me krivo pročita neki "vjernik", imao sam i hrpu Intela, mainstream, HEDT i Xeone i bio jako zadovoljan njima (sa cijenom i poliltikom, ne baš

).
Kad naprave nešto kao svojedobno i7-5820K, super, 10850K nije ni blizu.
@krešo ... Corona za Cinemu4D odavno više nije beta, izdavanjem prve komercijalna verzije 01/2019.