Citiraj:
Autor Libertus
Kako se priča okrenula s vremenom. 5900X ftw i 1080p gaming. 
|
A čuj, principi se mjenjaju stalno jer nitko ne želi biti u krivu. Lakše je krepat nego da te netko ispravi i da priznaš da je taj netko u pravu.
Jednako je zanimljivo kako se isto okreće situacija kad se pred koju godinu popiškavalo od sreće na i7 8700K kao da je odrješenje grijeha i život vječni, najbolji gaming CPU ikada, a koštao je debelo preko 3000 kn.
Danas AMDov 6c/12t gaming king košta 1000 kn manje nego taj 8700K onda kad je bio aktualan ali je PRESKUUUUP i to ni više ni manje istim onim "Intelašima" koji su zdušno podržavali tadašnju cijenu 8700K i govorili da toliko i vrijedi jer je "najboljiji za igrice" i da uopće nije bitno kaj je skuplji 100+% od R5 1600/R5 2600 jer je najbolji, a najbolje se plaća.
Pa isto tako, druže Libertus, sad to više ne vrijedi. Sad je AMD đubar jer guli kožu a Intel je taj koji spašava gamerska gladna usta sa i5 1x400F modelima a.k.a gejmerskim procesorima za sirotinju
AMDaši su odjednom postali gaming kingovi i ne priznaju ništa drugo, a Intelaši se odjednom brinu za budžet. Obrnulo se majku mu. I to jako. Točno onako kako sam prognozirao tamo negdje 2018 čini mi se.
Složio bi se sa Listerstormom, pogotovo krajem njegovog posta. Na kraju dana svatko kupi ono što želi imati, a ne što je best buy

i mislim da se ne treba sakrivati iza nekakvih opravdanja "ja bi sigurno uzeo AMD kad bi bio jeftiniji" jer znamo da nebi...
Osobno ću nekome tko nije u tome i gradi komp od nule, preporučiti 1x400F za 1200-1300 kn jer toj osobi tak svejedno. Sebi u trenutnoj situaciji ne, a i želim si nešto drugo