Citiraj:
Autor Drug Brko
Ako nije tajna, koliko sati si ostavio u igri. Čisto da dobijem dojam o "dosta slabijoj priči"? Jer kad se odigra kak se spada, sa dodacima i kad se pročitaju svi notesi (ako si ih skupljao), priča je poprilično velika i dobra
Ako nisi skupljao/čitao notese i slušao tu i tamo koji kazetofon razbacan po mapama, da, slažem se, priča tada mora biti lošija od linearnih 2033 i LL jer ovdje ipak sam moraš odraditi dosta toga.
Ispada da stalno branim igru, ali me svaki put zanima, kad god netko kaže da je priča tanka, zašto mu je tanka. Baš zato jer je i priča igre i zadnja knjiga deeeeebeeeelo deblja priča od prve 2 igre
Da se razumijemo, Last Light je fenomenalna igra i priča. Ali je i Exodus, pogotovo kad je povežeš i shvatiš a to ne možeš u jednom passu, vjeruj mi na riječ
Hint: lako za njihovo putovanje kroz Rusiju. Poanta je više usredotočena na ono što se događalo u Moskvi, Volgi, Yamantau, Kaspijskom moru, Taigi i Novosibirsku, kao i sa članovima "posade" dok tvoje putovanje traje.
No, da nebi mislio da ti solim pamet ili da ti glumim apologetu "kako nisi shvatio igru pa ti je glupa", samo me zanima kako i koliko si odigrao jer ako nisi se fokusirao na priču kako sam gore napisao, jasno mi je zašto. Imao sam isti osjećaj nakon prvog passa 
|
Hvala na pitanju, da me nisi pitao ne bi ni znao da Epic bilježi vrijeme igranja. Uglavnom, odigrao sam main igru bez DLC-a. Dlc-ijeve ću kasnije jer zasad mi je dosta. Za to mi je trebalo 1d2h15min51s. Znači zasad sam na 26 sati igre.
Metro 2033 sam igrao nekih 10 sati.
Metro Last light 15,9h.
Ja osobno volim linearne shootere, Far Cry mi ne leži. Silim se igrati Blood dragon. Pokušavam već par puta u zadnjih par mjeseci, ali ne ide mi baš. To ti govorim da imaš u vidu kakve igre preferiram.
Stoga Exodus mi je u početku bio loš, išlo mi je na živce čišćenje oružja kako ne bi zablokiralo, sigurne kučice za spavanje, otvoreni svijet itd. Puno više volim linearnost prijašnjih nastavaka. Po meni Exodus je spoj prijašnjih nastavaka s Far cry tipom otvorenog svijeta. U početku sam se mučio da je igram, kasnije sam se naviknuo, pogotovo drugi hub mi je vrhunski. Ima onaj Rage, Mad Max vibe. A i kada dođeš u Yamantao, igra postane ponovo lienarna baš onako kako volim. Tako da mi se svidio taj princip lienarno, otvoreno, otvoreno, linearno, otvoreno, lienarno. Pogodili su dobar mix da igra ne bude previše otvorena, a da nije ni čisto lienarna. Za svakog ponešto.
Igra izgleda super, no nakon pustinje mi je vizualno pala na kvaliteti, nema toliko detalja, više mi djeluje generički, pogotovo zadnji dio na Novosibirsku. To je bila čista reciklaža prvog djela u kojem ideš po mape kao i ovdje po lijek. Isto se paziš Gorilla...Samo što nisu trebali s time završiti. Nema epske bitke kao na kraju drugog dijela niti moralne dvojbe prvog.
Ovo što ti kažeš da se poanta priče bazira više na članove posade i ostatku rusije, ok, super, to ću istražiti kada budem igrao DLC-ijeve. No kada govorimo o main igri, priča mi ne djeluje efektno i napeto kao u prijašnjim nastavcima. Čini mi se da je moralni sustav ovdje nekako zanemaren. Na moralnost odluka se više pažnje posvećivalo u prijašnjim nastavcima. Takav je moj dojam. Recimo bez veze mi je što nisam mogao odlučiti hoću li ubiti ili pustiti na životu svećenika u prvom hubu ili barona u drugom ili medvjeda u trećem.
Inače, poslušao sam sve kasete na koje sam naišao te pročitao pojedene notese, no skupio sam sve koje sam našao.
Nisam rekao da je priča glupa, niti da je igra loša, kad bi je morao ocjeniti dao bi joj 8/10. Last light 9/10, Metro 2033 10/10.
Mislim samo da je priča mogla biti dublja sa više moralnih odluka, te da je igra trebala imati detaljniji i kreativniji dizajn levela u drugom dijelu igre. Nakon pustinje sam mislio pa tko je mogao dati ovoj igri 8/10, pa ovo je remek djelo, no ipak onda zadnji dio igre zbog ritma i meh završetka ipak narušava dojam uz ostale stvari koje sam naveo.