View Single Post
Staro 23.01.2021., 20:22   #2742
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova

Nakon toga bi ploču samo spustio na to, znači ispod ne bi lijepio. Na kraju bi samo uski prorez između okomitog ruba ploče i radne plohe napunio crnim slikonom (npr. ovaj). Taj je neutralan i drži do 300°C, na slici na tubi je čak i naslikano da može za kuhinje.
Ako bi morao i skidati ploču, samo bi skalpelom napravio okomiti rez i mislim da bi to išlo.
E o tome sam pričo, ja bi isto to napravio. Ništa puno ne košta još nečime impregnirat ivericu prije postavljanja, ali stvarno ne znam čime.. nekom gustom farbom za čamce?

Sudoper ja obavezno silikoniram nakon što se pričvrsti, nisam ih puno montiro, ali dosta sam ih demontiro i nikad nije bilo silikona, samo ova samoljepljiva traka i iverica je u svakom slučaju bila bar malo nastradala.
A pošto se sudoper nemre strgat (inox, jer za ove kamene ne znam), demontaža nije tolko bitna, tak da je bolje nasaftat silikonom tanki sloj okolo.

A što se tiče glodalice, spalit neće, a okrhnut ne bi smjelo. Ali sprobaj na onom odrezanom ako si sačuvao negdje u podrumu/tavanu.
domina je offline   Reply With Quote