View Single Post
Staro 18.01.2021., 23:34   #24
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
300 - 400 MB manje opterecenje memorije.

Na gornjem PCu bitno mi je bilo da obican HARD koji je u njemu nije na mukama sa ukljucenom telemetrijom koja ga inace standardno tlaci, i tu se vec dosta osjeti responzitivnost a kamo li ne sa SSD-om .

Zato nisam stavljao ni dodatni AV tipa AVIRA i sl (Windows Defender je dovoljan), da PC bude minimalno opterecen , a onako je to što sam radio gore sa WPD-om je striktno za uredski / surf PC.

Gornja slika je samo WPD bez disjeblanja ikakvih servisa.

U startu se dodatno da ubiti / disejblati barem 20 servisa i to koji su nepotrebni i bez kojih bi prakticki sve trebalo raditi.

S njima se tolko ne oslobađa memorija ali procesor prodiše tj maksimalno ga se tako može rasteretit.

25 Windows 10 Services to Disable For Performance & Better Gaming https://www.pcerror-fix.com/windows-...ble-for-gaming

Može ih se iskljuciti puno više ali tada moraš znat i imat instalirane te programe koji bi PC user koristio da možeš testirat dal ce bit kakvih problema ako se daleko više servisa iskljuci.

Trenutno nemam vremena za isprobavat, s time kad tad neki problem ako ih se previše ugasi.

...ovisno o tome šta neki program treba, pa ne volim se baš u to upuštat kad trebaš 100% kompatibilnost sa raznim programima .

Prije takvog necega napravi se backup/restore point pa se onda ide oko toga zezat sa gašenjem servisa.

Imao sam slucaj da laptop sa SSD-om u rangu atoma ili možda mrvu jaci kojem je CPU štekao tj da je naj obicnije surfanje sa 2-3 taba otvorena je bila nocna mora / slide show .... koji je prodisao / postao funkcionalan tek sa WPD -om.

Prije nego što sam naišao na WPD probao sam gotove "light" verzije Windowsa (sa THR-a koje je radio Gorstak79 : burek , chevap , muska , 1909 Slim) sa vec ugašenim servisima i raznim drugim svtarima i to uvijek nešto nije radilo.

Na 2 verzije toga nije radio WiFi a baš mi je trebalo za taj laptop, i na kraju kifla

Jedna od tih light verzija je baš letjela i cak je sve radilo , al više se ne sjecam koja.

Uglavnom ovih donjih 114 Procesa da se smanjit na ovirno 90 da se idu gasiti servisi za koje možemo biti sigurni da nece ništa zaj... niti klat se sa icim.

Ici ispod toga je vec rizik i ovisi o programima što koji treba da bi radio i ne davao greške zbog ugašenih servisa.

I tu je vec potrebna try and error metoda.

/connect 185.107.96.125:28990

server rcon: oldschool

COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv

Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 19.01.2021. u 02:38.
Blue Spirit je offline   Reply With Quote