View Single Post
Staro 15.01.2021., 20:53   #41987
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor rokonja Pregled postova
Eto vidi europski grad Amsterdam. Dal ima kulture ili ne ili je po pravilima ili nije nemam pojma prosudi sam? A kultura vožnje je stvar osobnosti, kao po gradu tako i po stazi. Ja se osobno trudim da nikoga ne ugrožavam i da vozim prema pravilima. Ne vozim po pješačkim stazama NIKADA i uskim nogostupima bez sigurnosti pješaka i mene, 70% vozim po cesti ako nema biciklističke staze.

https://www.youtube.com/watch?v=pqQSwQLDIK8

Ili je ili nije ili ne nemam pojma, nije niti bitno kako se vozi u gradu i za grad me boli briga hoćeš li uzeti ebajk, monocikl ili romobil, to nije moja domena i nemam ništa protiv. Kao što sam napisao, pogotovo za nekoga tko commutea svaki dan i ne može si priuštiti luksuz doći znojan mokar na posao, super stvar.

Ono što znam je da sam vozio po planinarskim stazama, drugoga nije bilo po šumi. Drugim riječima, vozio sam biciklistima zabranjenim stazama.

Imao sam jednu jedinu neugodu, razmiricu s gospođom koja je širila ruke u tunelu na Dolju želeći nam demonstrativno prepriječiti put. Nikad prije ili nakon nije bilo problema, samo sam tu i tamo naletio na zamke za bicikliste po planinarskim stazama.

Kad sam ju pitao zašto širi ruke prvo je ispuhala balon uvreda na mene, nakon čega smo zapravo ugodno popričali. Ona se izjadala kak su pored nje jurcali neki manijaci, ja njoj objasnio da ima nas koji pazimo na takve situacije te da pomno biramo posjećenost pojedinih staza ovisno o danu u tjednu, dobu dana, koliko nas se vozi, da stajemo na svaki pomol planinara. Prvenstveno je da uživamo u simbiozi bajka u prirodi. I sama je rekla da kad bi bili svi takvi ne bi bilo nikakvih problema. Ali upravo su neobazrivi pojedinci problem, onih 1%.

Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Prvo napadas eMTB pa kazes da ne, nego nedisciplinirane vozace, pa onda opet eMTB.
Jesam, namjerno. Jedno s drugim je direktno povezano. eMTB će prije kupiti gore spomenutih 1% budala nego ostalih 99%.
Ovih 99% dobričina koje kupe eMTB sigurno neće davat više gasa do gore, kak da ne.
Zato prevagne u meni osjećaj da jesam protiv eMTBa, iako je suštinski problem u korisnicima.

Iz toga sljeduje da je eMTB nepotreban u brdskom biciklizmu, to je ono što pokušavam obznaniti mojom logičkom falacijom. Tko god kaže da nije tako, ne bavi se brdskim biciklizmom u intrinzičnom smislu.
Onima koji bi se polovično bavili ovim vidom sporta pod izlikom neimanja vremena ili manjku kondicije mogu samo poželiti sreću s najboljim namjerama.

Meni kupnja eMTBa ide indirektno u džep, tak da samo kupujte. Po šumi će neminovno biti sve više problema. Pozivam sve bajkere da tu i tamo spomenu svojim kolegama i prijateljima da imamo malo više obazrivosti prema svojoj okolini, kako prirodi tako i pješacima/planinarima koje susrećemo.