View Single Post
Staro 09.01.2021., 21:03   #4030
guerra
Banned
Moj komp

Datum registracije: May 2019
Da ne citiram sad svakome posebno. Ja nisam rekao da napredka nije bilo, nego sam objasnio gdje postoje manjkavosti i da se po pitanju latencija medu ccx-ovima nije promijenilo puno kako neki navode. Taj dio je i dalje corak zbog chiplet dizajna koji je tesko ustimati po tom pitanju i koji iz tog razloga nije nista revolucionarno.

Isto tako netko je rekao da je teze sloziti chiplet dizajn, ako hoces da ti latencije stimaju onda da, ali ako zelis sloziti polovicno rjesenje kao AMD onda bas i ne. AMD je lupio u zid sa tim latencijama izmedu ccx-ova, pomaci medu generacijama po tom pitanju su slabi ili nikakvi sto se fino vidi u gore citiranom tekstu. Evo ga jos jednom za one sa selektivnim vidom it doesn’t look that the new Zen3 part improves much in that regard, other than obviously of course enabling this latency over a greater pool of 8 cores within the CCD. Kako ce i da li ce taj problem rijesiti sa buducim generacijama cemo jos vidjeti.

U gamingu su trenutno na vrhu radi single core performansi i cinjenice da su tek neke igre pocele iskoristavati 8 jezgri kako spada, taman onoliko koliko ima na jednom ccx-u pa se zato niti ne javljaju problemi sa latencijama koji se u gamingu manifestiraju.

Ove neke usporedbe 7nm vs 14nm i osakacenih 10nm u laptom segmentu mi se uopce ne da komentirati.

Treba vidjeti sto ce donijeti Intelov manji node i kako ce hendlati broj jezgara. Ako niti to ne bude dovoljno onda im je zadnje sto preostaje takoder lijepiti ove serverske grdosije, a desktop ostaviti da bude monolith kao jedino pravo rjesenje.
guerra je offline   Reply With Quote