View Single Post
Staro 08.01.2021., 18:33   #2450
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Evo da se konacno pohvalim da sam nesto cak i radio zadnjih par dana

And behold, it's alive !

Nije baš najuredniji mod but it gets the job done. Kartica stoji cvrsto u slotu i u kucistu. S obzirom da sam bio nestrpljiv i umjesto pravog alata koristio malu prirucnu non name aku busilicu iz bauhausa zadovoljan sam. Zakacio borerom prst samo jednom, gubitak krvi minimalan

U svakom slucaju kada sam uspješno utrpao zvucnu unutra odlucio sam do kraja sloziti XP rig.

Baza je HP8000SFF sa C2Duo E8400 na 3 gige, dodanom Quadro K600, 4GB RAM-a, 16GB+500GB diskovi i Plextorova DVD prža. Gore na slici je ova mala 16GB nakaza koju sam pokupio negdje u nekom trenutku za neku sicu na netu, koja glumi sistemski disk na kojem su instalirane windoze. Zanimljivo ali performanse su mu daleko od SSD-a pod kojim se bio reklamirao i vrlo slicne klasicnom disku (mozda par % brze). Moguce i da je do ploče ali cisto sumnjam. No s obzirom da je kostao kao cca 2 kvalitetnija piva, nisam nezadovoljan i bolje da stoji u kanti nego po kutijama i ladicama. Svakako zanimljiva ideja za neki DOS rig uz SATA na IDE adapter. Mozda i isprobam cisto da vidim sta ce reci BIOS i da li ce ga detektirati normalno.

I za kraj par gejmova da vidimo kako se Quadro drzi sa XP igrama (za sada samo par komada koje sam imao pri ruci, bit ce jos). Reza je 720p limitirana na 60 FPS s obzirom da sam koristio mali 15" HP koji imam na ormaru "za prvu ruku".

A bome, drzao se cisto solidno kao sto cete vidjeti...

Krenuo sam sa Quake 4, pa preko Pure-a na "NFS vruci pršut" koji me zapravo najvise zanimao kao gejm sa kraja 2010 kada je XP vec bio debelo na zalazu.

Prilično sam zadovoljan s obzirom da je sve nafrljeno na max postavke i jedino je NFS uspio skakutati između 55-60 fps što i dalje smatram itekako vrlo igrivim. Jos kad ustekam onog CRT ljepotana to ce biti odlican kombo za XP 720p gejming
Alien_200581 je offline   Reply With Quote