Citiraj:
Autor raliSHA
Moram priznati da ne kužim baš u potpunosti smisao tih ebikeova osim za stariju ekipu i ljude koji su izvan forme. Moj standardni đir je nekih 40km pola cesta pola šuma i 500+ metara elevation gaina i odradim to bez problema u nekih 2 sata s akustičnim  mtb-om. Fino se umorim, ali i to je jedan od ciljeva. Ne vidim kako bi sa ebikeom bio ekstra brži a odradio bi lošiji trening. Struja bi meni bila ok samo ako želim raditi baš x ponavljanja uzbrdo nizbrdo po šumi.
Možda ja imam krivu percepciju bicikliranja.. Ali ako nije bar pola vremena napor nije to to 
|
Sve je stvar osobnog vremena. I kondiciju dobiješ sa vremenom.
Kad je ljeto, odem na Sljeme preko tjedna 1-2 puta poslije posla i to odradim u ~3h kuća-vrh-kuća sa dobrom kondicijom i bez stajanja (nekih 35km od toga 20 cesta do šume). Eto susjed sa ebajkom to odradi svaki dan u 1-1,5h vremena. Uspoređivali smo HR i bio je isti sa ili bez ebajka. Minorne razlike.
Vozi se svaki dan, ja ne. Gubi manje vremena od mene i još je mršaviji proklet bio.
Problem je što su skupi trenutno ako želiš da ne moraš stalno nešto mijenjati na njemu nakon jačeg spusta (govorim o terenima di imaš 150-160mm hoda napred nazad).
Ja bih prvi imao ebike + običan da ne šparati za stambeno pitanje. Uostalom, kada sam prije 6mj kupovao bajk sam razmišljao dati 1000€ više za ebike ali to nosi za sobom i neke druge stvari - većinom se voziš solo ili sa drugim ebajkerima. Ja bih se vozio solo jer moj karakter ni sa baterijom nije ugodan
Inače, baš sam pitao dečke tu na sljemenu jel uspiju napraviti 2 ili čak 3 đira tunel-vrh (ili pred vrh) i mislim da većina ne uspije napraviti 2 (jako malo fali, ali ne znam u kojem modu se penju gore), a možda oni sa 700kwh baterijom uspiju 3 ako idu gore laganije (Specialized Kenevo sam vidio da je došao do lugarnice i navodno potrošio 2 od 6-7-8 crtica baterije). Znači nekih 1500mnv uspiju, rijetki preko 2000+. Dosta su tu nejasni oko trajanja baterije (jasno jer je faktora puna), a većina ih je oko 80-90kg vozači.