Pumbarubarumbarum,
LCD su po meni mrak monitori. Daju daleko lijepšu sliku od CRT. Svakako ekvivalentno tome i cijena im je daleko viša za dane inče.
Doduše u TechoMaxu ( King Cross ) pristojan Sony 15" LCD za 2.900,00 Kn, pa tko voli neka izvoli

Obzirom da ovo iznosi 17" u CRT svijetu cijena i nije loša za jednog Sony-a.
Koliko čujem najrigorozniji po dead pixelima je LG. Susjed je nabavio ( za firmu ) 5 komada 18" LCD-a. Iako nisam imao još prilike buljiti u njih kompa koji je slagao cojeli sistem je u najmanju ruku oduševljen ( čovijek je btw. bolesni perfekcionist po slici ).
Što se tiće pacova na žici već neko vrijeme koristim optikanere ( MS na poslu i Logitech dual kod kuće ) i jako sam zadovoljan. Sorry RAK, ali mišonje rade bez problema, MS Inteli mouse with InteliEye ( LOL ) skoro dvije godine bez čišćenja i problema

Ipak osim ako imaš neke posebne potrebe ( ja sam recimo bedak pacijent, FPS freak kojem je trebala dual optical preciznost, iako me i dalje svi gaze

) bilo koji optikaner je i više nego OK.
Ako ti treba tipkovnica - money is no object - je moj moto. Većina nas krepava na tipkovnicama par sati ( obićno i više ) dnevno. Na poslu i doma koristim MS office keyboard. Mogu reći samo riječi hvale za ovaj uradak. Visoka kvaliteta s korisnim funkcijskim tipkama. Znam da je ovo povod žestokom pljuvanju, ali kada malko probate raditi na ovom Mercedesu i vratite se na Fićeka ( čitak Keytronic, Chery isl. ) kupit ćete Mercedesa, pa kud puklo
FFFiijuuu, dugačak post, anyway, my 2 cents ....