View Single Post
Staro 07.01.2021., 21:21   #3989
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
...dok se pritom svi kao trebaju praviti da ne postoji konkurencija s duplo više jezgara i istovremeno manjom potrošnjom. Ne znam koliko teško je skužiti da nije napredak kad imaš high-end procesor s dvije jezgre manje od vlastite prethodne generacije, a troši i grije se isto ili više od prijašnjih 10C/20T modela, dok jedino novo što uistinu nudi su singlethread performanse, jer eto - svi se samo igramo i surfamo i to je najbitnije, pa nam treba all-core 5.0GHz+ OC za YouTube i Notepad++.

Naravno da se Intel i AMD procesori koriste za puno više od toga i to istovremeno, ali dokle god Intelov PR papagaj iz generacije u generaciju ponavlja jedno te iste singlethread pizdarije - uzalud vam trud svirači.
Sve to pada u vodu ako zen3 cijene ostanu ovakve. Nije to više kao zen i zen+ kad si u vrijeme izlaska R5 1600 od intela mogao kupiti klokabilni i3 2c4t i čisti entry lockani quad i5, odnosno od 50% do duplo više jezgri/threadova

Dakle ako cijene budu iste, ili intel čak jeftiniji - pada u vodu efikasnot i potrošnja, mase će to kupovati

Osobno mislim (bar se nadam) da će AMD musti još samo ovaj kvartal, a onda izbaciti R5 5600 i nekakav R7 5700X + spustiti cijene, da ryzen bude "disrupitive" kao što je prije bio. Jer nisu ljudi vesla sisali - eno linkao sam minfactory prodaju u ryzen 5000 seriji, R5 3600 se još odlično prodaje, ali je u velikom padu cca 30% mjesečno, a i5 10400f otprilike toliko u rastu
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote