Citiraj:
Autor segregator
Jel može link na info o tom auditu? Ja sam prije par stranica stavio link na tužbu jer nije bilo audita
|
Nema, zajebo sam se, moje isprike :/
Sjećam se da se pričalo o nekom auditu, ali ispada da je to bio neki closed audit neke privatne firme, i podaci nisu dostupni javnosti. To je bilo još 2018-e, ali mi se iz nekog razloga činilo da je bilo nedavno.
Vjerujem da su pod povećalom, i manji od njih se provjeravaju. Baš zato mi i nema logike da se idu igrati s time.
Dobar članak koji opisuje stanje tethera:
https://www.exodus.io/blog/is-usdt-safe/
Ukratko, nitko ne zna jesu li 1:1 backani sa dolarima.
Tether tvrdi da jesu, no službenih podataka nema.
E sad, koliko je to zabrinjavajuće? Otkriju li inspekcije da nemaju ni 10% zaliha, ovi se mogu vaditi na to da posluju sa frakcijskim rezervama, s obzirom da na tom principu i sve banke funkcioniraju.
Pitanje je u kojoj granici su frakcijske rezerve dozvoljene u USA, njihov zakon ne poznam.
Ne prođe li im to i zatvore li ih, pobrisat će većinu likvidnosti sa burzi, šta logično neće biti ugodno neko vrijeme, no mislim da to neće dugo trajati, jer potražnja za ovim assetima neće zbog toga nestati. Ljudi će se samo prebaciti sa USDT na USDC, TUSD, PAX, BUSD i sl. te nastaviti dalje.