View Single Post
Staro 07.01.2021., 08:58   #3973
rock00
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2011
kako volim nas forum i rasprave intel vs amd. ne preferiram nikog vec razumno gledam (novci).

Ajmo redom.

a) Sto svi vrtite price bit ce bolji samo u gejmingu? Ne nece. Dogodi li se pomak o kojem se prica intel ce do 8jezgri bit brzi i u multitaskingu. Tu pricamo o 95% ljudi sto imaju do 8 jezgri procesore.

B) Intel se vise grije argument? koji to? 10900k nasviran? Pa intel daje i zakljucane procesore s obicnim onim malim ventom, i da on se grije do 85-90stupnjeva i radit ce tako godinama.
Nadalje 14nm vs 7nm?koga to zanima? Bitna je sirova snama i sto on moze odradit, a trosi li mi komp 400w ili 450 iz zida koga briga.
Osobno sam imo cuda od vodenih, samogradnji vodeno itd, i prestao sam se opterecivat tim jeli mi procesor na 5.0ghz ima 70c ili 80c. Imam garu i boli me fifi.
Zadnji svi buildovi su mi itx jer imam samo 1gpu otkad je crossfire otiso u k... pa niti ne vidim razlog zasto bi netko kupovao krame velike od ploca da ima atx format uz jednu grafu i 3diska od kojih 2 metne na mbo,a 1 zakaci bilo gdje u kucistu.

c) Hvala Amdu da je konacno nakon 16-17god izbacio ok seriju pa imamo konkurenciju, i jedva cekam da izadu novi 2021/22 s ddr5 pa da se opet zakuha s intelom, iako ce intel tad kasnit.
Davat danas za 6jezgri prasackih 2700kn za 5600x e to necu nikad, sad ce se to lijepo korigirat na 2200 i bude fine svima. Osim ako intel ne krene govnarski pa bude i5 2700
rock00 je offline   Reply With Quote