Jesu, jer to sve je već odavno trebalo biti prebačeno na 10nm, pa sad istovremeno guraju staro i novo, dok se grade 10nm i 7nm FABovi. Outsourcing TSMC-u da i ne spominjem. To je sad postalo jasno ko dan, a do prije par godina nitko nije vjeroval da Intel također koristi TSMC-ove usluge. Intel svake godine prijavi rekordne zarade, dok u međuvremenu troše silne milijarde na otkup vlastitih dionica samo da se i dalje ostavi dojam tehnoloških lidera u svim mogućim tržišnim segmentima. Zato ove gaming kruna priče nemaju smisla, jer je taj jebeni gaming toliko mali dio cijele priče. Ista stvar s AMD-om koji sad ima tu tzv. gaming krunu. Meni prvome to apsolutno ništa ne znači, a imam hardver od jednih i drugih. Tak svejedno.
Uzalud im gaming krune, ako je sve ostalo na silaznoj putanji, a bome kod Intela je itekak otišlo nizbrdo. I onda opet po ko zna koji put imamo rasprave o samo i isključivo o tome. Pa nije se Intel našel u ovoj poziciji prek noći, a cijelo vrijeme su imali najbolje od najboljeg, tj. cijelo vrijeme su prikazivali stvari na način da se stekne dojam najboljeg, a onda odjednom - sve dolazi na naplatu. Napomenul sam već ne znam ni sam koliko puta - Intelu je AMD najmanji problem, a bome AMD se ne zamara s gaming krunama u godinama koje dolaze. Da Intel PR toliko ne ističe gaming, ne bi se ni AMD trudil nabiti im Zen 3 na nos sad kad imaju sve u svim segmentima.
Intel mora napraviti isto ili slično kaj je AMD napravil da se izvuku iz ovih sranja, jer priče o gaming krunama su odavno stara slava.