Pozdrav ekipa,
jucer i danas sam izgubio cijele dane pokusavajuci klonirati SSD 240 gb na SSD 480 Gb.
Uređaj sam uzeo neki di se ubodu dva diska a program sam koristio AOMEI.
https://www.diskpart.com/free-partition-manager.html
Dakle namjera je klonirat SSD i samo ga ubost u laptop i nastavit radit. Formatiram veci disk u Win i pokrenem program i skuzim da manji disk koji zelim klonirat u Basic GPT a ovaj drugi je u MBR.
Ostavim ja tako i oznacim tamo da kopiram na SSD i onu opciju da mi particija ostane u komadu a ne da pravi istu velicinu pa jos jednu na novom disku, ne treba mi to.
Nakon 5-6 sati guslenja izvadim veci disk i ubodem u lap i dobijem plavi ekran i nesta da ne nalazi boot sta li.
Idem ja opet formatiram disk ali u Disk Management desni klik i prebacim novi disk u GPT.
Opet pola dana kloniranja da bi na kraju dobio isto plavi ekran.
Prvo nista nisam dirao u BIOSu, pa sam malo prebacivo Legacy i UEFI pa vratio na pocetne postavke, nece da boota. Pa sam gledo sa diskpart da nije slovo drugo jer kad spojim na drugi lap novi disk nije C: nego druga slova. Na Diskpart sa Win10 USBom kaze da je C.
Zivaca more sam ostavio i na kraju nanovo instalirao Win i sutra jos pola dana imam sve programe instalirat.
Jel program smece ili gdje bi mogao biti problem da znam za ubuduce jer cu imat jos takvih zamjena. Dakle zelim program da klonira disk i da radi, ne kuzim zasto je to problem da odradi ?
Hvala