Citiraj:
Autor Lewis
Ok to je onda vrlo dobro, imam jos par pitanja  :
1. kolko je star bike/baterija ?
2. jel pise sta u uputama u vezi toga dali moze ostati ustekan u punjac stalno ?
3. kakva je situacija s pedaliranjem ako se baterija full isprazni, posto je bike obicno 10ak kg tezi nego "obicni" jel puno teze pedalirat, moze lis e uopce ili onda nastupa guranje  ?
4. koji model je kupila (neki link mozda)?
Thx
|
Ja ti imam isti bike kao Saletova cura samo stariji model. Kod Saleta sam nedavno upgradeao kocnice napokon, cekam proljece za bolju vilicu

(valjda ce biti dostupna, a Sale? hehe)
Meni bike stvarno masu vremena stoji, nikad nisam primjetio znatno praznjenje baterije. Upute nikad nisam citao za punjenje, ali recimo bike ti se puni tako da skines bateriju s bicikle i spojis na punjac. Tako da bateriju mozes imati negdje u toplijem ako te niske temperature brinu. Bike najvise vozim sa psom koji trckara uz mene dok ja vozikam, tako da vecinu vremena voznja nije ni duza od 10km. Ali ako sam s psom, vozim biciklu po poljanama i livadama gdje je tesko cak i hodati - tu asistencija mi daje vrhunac gusta i pokazuje pravi smisao kupnje ebikea.
Pedaliranje bez asistencije cak i po ravnom je osjetno teze nego neke cestovne bicikle koje sam testirao. Tesko je odrzavati neku razumnu prosjecnu brzinu (30kmh) kao na lakom cestovnom biciklu. E sad, za kapacitet baterije i koliko traje. Ovisno o formi i tvojoj tezini kao i o zeljenom treningu. Ja ne zelim da me baterija spasava ako nije potrebno tako da po ravnome uvijek iskljucim asistenciju, dok na uzbrdicama stavim Eco ili Tour mode ovisno koliko je jaka uzbrdica. Tempiram po snazi u nogama i po osjecaju u nogama. Baterija mi najcesce izdrzi oko 70km bez razmisljanja da li ce izdrzati. Da se penjem na Platak svaki dan, vjerujem da bi baterija izdrzala samo 40ak km jer sa 120kg i usponom od Rijeke do Platka bi je pocucao samo tako. Medjutim dobrom kontrolom asistencije se lagano produzi trajanje baterije.
glavna tema ovog bezglavog posta - NIKAD ali NIKAD ne bi vozio i ovoliko bicikle koliko vozim sada da nije ebike sa asistencijom.
krajem ljeta sam se vozio s frendom od Rijeke do Icica i nazad, baterija je taman na pola dosla a prosao oko 46km sveukupno taj djir.