View Single Post
Staro 03.01.2021., 23:59   #176
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor VandaL.pr! Pregled postova
Tako su i meni rekli tehničati iz Iskona (T-coma),imao sam interneta ali 5 Mbita umjesto 10 koliko sam trebao. Kako sam ionako bio u renovaciji uštemao sam i taj dodatni ethenet kabel za telefon, cca 15ak metara, izgubio sam jedan dan samo za njihov predosjećaj da je kabel u zidu oštećen.

Naravno ista brzina je bila i s tim novim kabelom. Kad je tehničar došao opet zvao je u centralu i skužili su da mi je pušten krivi ADSL profil...
Tako da ako imaš iti malo neta sumljam da ti je do kabela.

U svim tim radovima, čekanjima tehnicara isteklo mi je 14 dana za raskid ugovora, srećom sam uzeo net bez ugovorne obaveze pa sam lako na kraju mj. prekinuo ugovor.
mjerili smo brzinu na nadoštukanom izlazu telefonske linije gdje je bila cca 4 Mbit download i na samome izvoru gdje je bila cca 50 Mbit, pa bih se usudio reći da je ovaj bio jedan od rijetkih tehničara koji zna šta radi i priča

Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ako ti je cijela kuća (ili znaš sigurno da ti je ta relacija) na istoj fazi, probaj.
ako je struja čista ne vidim problema.

montirao sam ih dosta, u privatnim kućama je to uglavnom radilo, nisam nikad testirao samu brzinu veze već uvijek samo speedtest interneta, i to je često guralo max brzinu linije (20-30mbita dsl, rijetko tko ovdje ima više od 30). kad se powerline spajao kroz više katova, onda je znao bit na rubu iskoristivosti, tipa 10mbita, ali u takvim situacijama je i tih 10 bilo bolje nego ništa.

ps - rađe uzmi čisti powerline (bez wifija), a onda dokupi malo bolji AP za tu razliku u cijeni.

edit:
npr ja bi ovu kombinaciju (znam da je av600 ali realno - nema veze):
https://www.links.hr/hr/powerline-ad...mbps-053515071

i odvojeni AP
https://www.links.hr/hr/router-tp-li...icni-060800024

ps

kako ti je to izmjerio? onako od oka / uha , ili je imao tdr sa sobom pa je vidio graf? pitam jer samo je tdr relevantan/točan, a iskonovci takvu opremu inače nemaju, to imaju HTovci i to ne svi, već ga uzimaju na teren po potrebi.
Mjerio sa uređajem koji je donio sa sobom, točno je pokazalo gdje veza izbacuje puno grešaka, bio sam na mjestu dogoađaja kad se mjerilo, on mi je i predložio tu kombinaciju sa Powerlineom
aha, misliš onda da uz postojeći router uzmem još jedan koji bi mi bio samo za net i telku u boravku? Šta bi bio bolji signal?
na ovaj model od TP-Linka koji sam stavio sam prvenstveno ciljao iz razloga što bi iz njega mrežni kabel išao direktno u uređaj od Iskona, a wireless mi je potreban radi kompa koji je isto u boravku pa sam mislio ubiti dvije muhe jednim udarcem
Ne radi se o kući nego o stanu, sve je na istoj etaži, samo mi je izvor telefona u hodniku koji je blizu ulaznih vrata, a boravak mi je na sredini stana (cca 10 m provlačenja kabela) i nije mi zgodno a ni isplativo provlačiti kabel po podu jer se moraju dizati parketi (što trenutno nije uopće opcija, barem još koju godinu )
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote