Citiraj:
Autor VandaL.pr!
Tako su i meni rekli tehničati iz Iskona (T-coma),imao sam interneta ali 5 Mbita umjesto 10 koliko sam trebao. Kako sam ionako bio u renovaciji uštemao sam i taj dodatni ethenet kabel za telefon, cca 15ak metara, izgubio sam jedan dan samo za njihov predosjećaj da je kabel u zidu oštećen.
Naravno ista brzina je bila i s tim novim kabelom. Kad je tehničar došao opet zvao je u centralu i skužili su da mi je pušten krivi ADSL profil...
Tako da ako imaš iti malo neta sumljam da ti je do kabela.
U svim tim radovima, čekanjima tehnicara isteklo mi je 14 dana za raskid ugovora, srećom sam uzeo net bez ugovorne obaveze pa sam lako na kraju mj. prekinuo ugovor.
|
mjerili smo brzinu na nadoštukanom izlazu telefonske linije gdje je bila cca 4 Mbit download i na samome izvoru gdje je bila cca 50 Mbit, pa bih se usudio reći da je ovaj bio jedan od rijetkih tehničara koji zna šta radi i priča
Citiraj:
Autor jp_rv
ako ti je cijela kuća (ili znaš sigurno da ti je ta relacija) na istoj fazi, probaj.
ako je struja čista ne vidim problema.
montirao sam ih dosta, u privatnim kućama je to uglavnom radilo, nisam nikad testirao samu brzinu veze već uvijek samo speedtest interneta, i to je često guralo max brzinu linije (20-30mbita dsl, rijetko tko ovdje ima više od 30). kad se powerline spajao kroz više katova, onda je znao bit na rubu iskoristivosti, tipa 10mbita, ali u takvim situacijama je i tih 10 bilo bolje nego ništa.
ps - rađe uzmi čisti powerline (bez wifija), a onda dokupi malo bolji AP za tu razliku u cijeni.
edit:
npr ja bi ovu kombinaciju (znam da je av600 ali realno - nema veze):
https://www.links.hr/hr/powerline-ad...mbps-053515071
i odvojeni AP
https://www.links.hr/hr/router-tp-li...icni-060800024
ps
kako ti je to izmjerio? onako od oka / uha , ili je imao tdr sa sobom pa je vidio graf? pitam jer samo je tdr relevantan/točan, a iskonovci takvu opremu inače nemaju, to imaju HTovci i to ne svi, već ga uzimaju na teren po potrebi.
|
Mjerio sa uređajem koji je donio sa sobom, točno je pokazalo gdje veza izbacuje puno grešaka, bio sam na mjestu dogoađaja kad se mjerilo, on mi je i predložio tu kombinaciju sa Powerlineom

aha, misliš onda da uz postojeći router uzmem još jedan koji bi mi bio samo za net i telku u boravku? Šta bi bio bolji signal?
na ovaj model od TP-Linka koji sam stavio sam prvenstveno ciljao iz razloga što bi iz njega mrežni kabel išao direktno u uređaj od Iskona, a wireless mi je potreban radi kompa koji je isto u boravku pa sam mislio ubiti dvije muhe jednim udarcem

Ne radi se o kući nego o stanu, sve je na istoj etaži, samo mi je izvor telefona u hodniku koji je blizu ulaznih vrata, a boravak mi je na sredini stana (cca 10 m provlačenja kabela) i nije mi zgodno a ni isplativo provlačiti kabel po podu jer se moraju dizati parketi (što trenutno nije uopće opcija, barem još koju godinu

)