View Single Post
Staro 03.01.2021., 22:24   #13
A.I.
Registered User

A.I.'s Avatar

Datum registracije: Nov 2020
Ja sam imao slican problem nedavno. Odnosno ploca je jos na reklamaciji. Znaci racunalo normalno radi jedan dan i onda se drugi dan uopce nece upaliti. Kao da se ploca smrznula. Ako ga ostavim par sati na miru opet mozda upali. Ako upali onda radi super sve dok ga ne ugasim. Drugi dan opet ima sanse da nece upaliti. U radu se nikad ne smrzne, samo kod paljenja i to obicno nakon sto je racunalo bilo ugaseno duze vrijeme.

Prvo sam sumljao na RAM i probao sve moguce. Seliti plocice po ploci, probati svaku u svakome slotu. Kad se racunalo upalilo odvrtio memtest, nikakvih gresaka. Probao cistu instalaciju windowsa, razne BIOS-e sa raznim postavkama.

To mi se pocelo desavati nakon 3 mjeseca u koja gotovo nista nije bilo mijenjano u postavkama. Po tome mi je drugi krivac bila ploca. Nabavio sam na brzaka drugu plocu, sve prebacio na nju i evo vec dva tjedna radi bez problema.

U mojem slucaju u pitanju je bio MSI. Poslije sam malo citao po njihovim forumima i redditu i vidim da hrpa ljudi ima problema sa "cold boot" na MSI plocama. Najgore je sto nema nekog pravila ni nekog testa koji se moze odvrtiti. Iste greske se desavaju sa raznim kombinacijama hardvera pri cemu je glavni zakljucak da je najvjerojatnije problem do MSI BIOS-a u kombinaciji sa odredenim hardverom. No kada proradi, onda radi 100% sljedeca mozda 2 dana i onda opet sranje.

Probaj odvrtiti memtest i nadaj se da je do toga.
A.I. je offline   Reply With Quote