To je postalo pravilo kod nas...kad dode nesto novo (govorim o high endu) to kosta preko 4K Kn i tek za pol godine-godinu padne na neku razumnu cijenu (makar i to nije pravilo Ve-mil je drzao 5950 za 3K Kn i kad je izasla serija 6 i ponosno ju drzao u izlogu-tu u rijeci)...vjerovatno idu logikom da te graficke kupuju oni koji negledaju cijenu i malo ce se ljutiti no svejedno ce kupiti, te bolje prodati 3 za 4000Kn sa marzom od 40% nego 20 za 3000Kn sa 5% marze...
Edit:Evo sad je recimo X850XT ispod 2K Kn! Sto je Ok cijena...jos da sad padne x1800xl na tu cijenu...uf...
Sta se tice brzog izlaska novih grafickih pa pogledajte samo ATI u zadnjih godinu i pol:X800XT,X850XT,X1800XT,X1900XTX
No stvar je sta kupnjom bilo koje od tih grafickih kartica covjek moze jako dugo biti zadovoljan... Ja sam kupio 4600Ti kad mu je cijena pala na 2600Kn, a i dalje je bila vrhunska graficka...i ista se jos i danas nalazi u mom drugom kompu-prelazio sam HL2 na njoj, Far cry,a sad se igraju Rome, civilization4, dungeon siege2,cod2 na njoj...