Završio sam igru prije cca 2-3 dana.
74h, odigrao sve side misije i side gigove.
Pustio sam malo da se dojmovi slegnu i sad kad jesu, dajem igri 5.5/10.
Krenut ću s pričom koja, iako zanimljiva na površini, ispod toga je dosta površno odrađena. Početak igre i uvod sam već rekao da mi je loše odrađen i što je igra više odmicala kraju to sam više bio razočaran tim početkom i svime.
Life paths su doslovno nedovršeni ostali i ničemu se služe. Buildanje odnosa sa likovima je isto fulano i rijetko do koga mi je stalo. V je generičan lik bez ikakve osobnosti, a igra cijelo vrijeme želi da suosjećam s njim.
Da je life paths završen to bi vjerojatno bila druga priča, ali ovako, je samo lik s kojim igramo bez ikakve vlastite priče.
Onaj dio gdje su nam pustili minutni filimić gdje se skompamo s Jackiem, upoznajemo ostale likove i odrađujemo poslove je sramota i gadan udarac na ostatak igre i priče. Taj dio je u potpunosti izrezan iz igre i onda igra od nas očekuje da nam bude stalo do nekoga, a samo nas baci usred storylinea. Igra je već pri kraju kad se odnosi s likovima malo razviju što je debelo prekasno.
Odluke realno skoro na ništa ne utječu, osim par njih. U igri imate dvije bitne stvari za odlučiti, a to su dal ćete odigrati sve bitne side misije ili ne. To je to. To je sve na što se svodi.
Fora je vidjeti tu i tamo neke posljedice, ali to se većinom odnosi samo na misiju nakon one u kojoj ste nešto morali odlučiti i to je to.
Očekivao sam puno više jer su i sami pričali da im je uzor Detroit i još su neki ljudi s te igre radili na CB-u.
U 2-3 navrata sam upucao nekog bitnijeg lika i 2-3 misije kasnije mi se pojavi u cutsceni ko da ništa nije bilo
Glavne misije su zabavne za ono što jesu i ima par stvarno dobrih. Od side misija one bitnije su ok, a side gigovi su copy pasta i previše ih je.
Iz igre se definitivno može izvuči i više nego dovoljno sati ako odlučite sve prolaziti, ali isto tako mislim da je glavna radnja igre izrushana što je posljedica onog izrezanog uvoda i manjka
bolje razrade nekih ostalih događaja kroz igru.
Gameplay mi je ok. Nije mi ništa specijalno i da ću ga pamtit kao neku inovativnu stvar, ali s obzirom da sam očekivao napucavanje na razini Deus Exa, uspjelo me iznenaditi na kraju.
Ali samo pod uvjetom da igram guns blazzing, jer stealth pristup je loš, jako loš, a melee je komičan zbog clunky borbe izbliza. Tako da sve dok sam ispucavao metke je bilo ok, a dok sam probao nešto drugo je bilo dosta loše.
Kad se sve zbroji, neka sredina je, ok(ish).
I tu se sad slobodno mogu nadovezati na AI koji je velik krivac za to. I ptice vani već znaju da inteligencija protivnika i NPC-eva u igri je smiješno loša.
Kad se puca na sto strana onda se to toliko ne kuži, ali van tih okvira je ajme meni
Što se nekih ostalih mehanika tiče, kao što su vožnja i hakiranje, tu je isto i loše i dobro. Fizika vožnje i ponašanje automobila i motora je jednostavno loše. Auti se čudno ponašaju, nemaju nikakve težine ni ničeg
zbog čega bi ih bilo zadovoljstvo voziti.
Hakiranje mi je ajde zabavno bilo, no većinom sam igrao pristupom shot first, hack later
Vizualno, igra je sam vrhunac trenutne ponude. Tu osim grainy tekstura nemam što prigovoriti. Art direction i količina detalja je stvarno na zavidnoj razini.
Grad je izvrsno izdizajniran i do sada je to nešto neviđeno u igrama.
Zvuk mi je također izvrstan, osim u dijelovima gdje ga fali

Ali sve ostalo, stvarno super po pitanju toga i soundtrack mi je vrh.
Performanse... loše. Igra nije došla blizu koraka optimizacije u njezinom razvoju. Loše performanse su samo jedan od segmenata nedovršene igre.
Što se bugova tiče imao sam ih hrpu, ali na svu sreću nije bilo crashanja ili sl. stvari. Prema kraju igre mi se dogodilo 2-3 puta da samo morao loadati neki prošli save jer sam naletio na game breaking stvari,
ali ajde, nije mi bilo neigrivo zbog njih. Da su narušili imerzivnost, to jesu. Ona scena s Jackiem u autu i pištoljem je tužno-komična bila.
Nekoliko puta se već ovdje pričalo kako fali interakcije sa igrinim svijetom i to i dalje stoji. Ako se držite ko pijani plota glavnih msija onda je igra čak i ok. Ali ako idete van tih okvira i role playate igru, želite se poigrati igrinim svijetom i sl.
onda sve pada vodu. Napravili su takav savršen posao što se dizajna grada tiče i onda u tom gradu nemate što raditi, osim šetati se.
Sve u svemu prosječna igra. Na žalost. Nedovršena igra kojoj čak bugovi po meni nisu ni približno najveći problem.
Da stvari budu gore, igra ima krizu identiteta. Startala je kao RPG žanr i tako su je reklamirali sve do par dana nakon izlaska kad su ljudi počeli shvaćati da igra u tim segmentima faila jako. Onda su je rebrandirali u akcijsku avanturu

U igri je hrpa skillova, a većina njih je jednostavno bezvezna. I dalje ne mogu vjerovati kako su Mantis bladeove ishhendlali. To je bio jedan od signature dijelova prezentacije te igre kad se najavila, a sada je to samo zakpani skill tree.
Vjerojatno legacy funkcionalnost koju im je bilo žao izbaciti iz igre.
Braindance su isto hypeali u nebesa kako će to biti jedan od najbitnijih dijelova igre, a na kraju se svodi samo na skriptirane misije.
Već sam spomenuo ovdje da sam naletio na misiju gdje bih sam morao pokrenuti BD nekako, ali to još nije izdevelopano da se može van glavnijih misija napraviti.
Imao sam velika očekivanja od igre jer sam pratio razvoj nje od samih početaka. Očekivao sam neki open-world Deus Ex i na početku sam mislio da sam i to dobio, no kako je igra odmicala kraju sve više i više su problemi isplovljavali na površinu.
8 godina čekanja za ovo što je trebala biti jedna od najboljih igara ikada napravljenih.
Još ako umzem u obzir kako su sakrivali pravo stanje igre prije releasa i kako su recenzentima zabranili da koriste svoje vlasite video screenshot materijale, onda mi igra još više u očima pada niže.
Ako ignoriram taj dio i fokusiram se na samu igru, onda je to samo prosječna igra kojoj kako sam već rekao dajem 5.5/10. Velik sam fan cyberpunk žanra i igra je audio-vizalno stvarno na visokoj razini, ali to jednostavno nije dovoljno.
Izašla je dobrih godinu-dvije prerano van i to se vidi iza svakog ugla. Žao mi je ljudi koji su tome posvetili jedan velik dio svojih života da ih na kraju korporacija natjera da izbace takvo nešto van. Što je ironično s obzirom da se igrina radnja velikim dijelom vrti oko borbe protiv korporacija

Jednom kada izađu sve ekspnaznije ili što god ću je ponovo odigrati da vidim kakva će biti kao whole package.