23.12.2020., 15:14
|
|
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
Autor Nick7
Cek, cek, cek... o cemu vi govorite?
Da Purple diskove manje-vise 'bas briga' za bad sectore?
Koliko je meni poznato, WD Purple je radjen i tjunan da moze kvalitetnije pisati, post surveillance se svodi 99% na pisanje, i to konstantno.
Osim toga, ova prica o ignoriranju bad sektora - moze neki info gdje si to vidio?
Ono sto sam ja vidio, da u slucaju bad sectora on moze 'ignorirati' (tj. ne zaglavi se u dugotrajnim retry-evima), ali to je drukcija ATA komanda od one koje se koriste na klasicnom kompjuteru kod pisanja.
Ukratko, koliko je meni poznato, WD purple se ponasa kao klasican disk u kompu. Firmware mu je vise optimiziran za pisanje, pa tu moze biti neke manje razlike. No sve u svemu, nema razloga da bi na njemu podaci bili ista vise nesigurni nego na red-u ili nekom drugom tipu diska.
Nadalje bad sektori se uvijek markiraju. Imas reallocated bad sector, koji je realociran, pending sector - koji se kod pisanja preseli u reallocated.
A sami bas 'bad sektori' postaju/ostaju, kad vise nema slobodnog mjesta za realokaciju, i tad je vrijeme strpati disk u smece.
|
Meni je to jasno sve što si napisao... Samo pokušavam shvatiti što su ostale kolege napisale...
|
|
|