Citiraj:
Autor tomov
.Poslovna upotreba je nešto drugo no oni niti ne raspravljaju da li će u NAS ovaj ili onaj disk jer paralelno NAS sve ide u cloud storage tipa Amazon ili Azure...
|
Mos mislit, pa ja imam poslovni NAS ( 2 komada) i nista nedrzim online, niti bi mogo zbog brzine uploada (imam preko 50TB koje bi morao uploadati i svaki mjesec jos 10-15 GB) niti bi mogo zbog NDA shareati fileove online a i s nasim brzinama interneta nebi to nikad zavrsio

.
Poanta je samo da smo ti objasnili ZASTO WD Purple nije proporucen za General NAS usage (niti od samog prouizvodjaca) ali ti i dalje nezelis vjerovati i nalazis razloge da to opravdas.
OK ti ga koristis za sad bez problem i sretno ti bilo, nadam se da neces nikad imati problema sa njima ali nemozes to preporucivat drugima kao dobru/bolju opciju od WD Reda koji je za NAS, samo to je poanta rasprave .
Plus cinjenica da ni za home usere ja jos nisam sreo nikoga tko je voljan izgubiti svoje podatke pa makar to bila multimedija sa torrenta poskidana ili nedajboze obiteljske slike, dokumenti i slicno tako da mi ni to ne igra kao "bas me briga ako se izgubi" argument

.