View Single Post
Staro 26.01.2006., 23:29   #7
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Originally posted by nexus-6
dobivas c/b sliku zbog razlike u strukturi izmedju s-video i composite prikljucka. s-video konektor ima odvojen signal za boju i osvjetljenje (vise zica) u odnosu na kompozitni koji ima zajednicki signal za boju i osvjetljenje. kad spojis s-video izlaz na kartici na kompozitni (ili scart koji "ne podrzava" s-video) na tv-u dobijes c/b sliku jer se gubi onaj signal za boju. rjesenje je kupit obicni s-video na composite adapter i modificirat ga kondicem po shemi koju mozes nac na ovom sajtu:
http://www.epanorama.net/circuits/svideo2cvideo.html

Razlog zasto si na staroj kartici imao boju je mozda zato sto neke kartice imaju nestandardni s-video izlaz sa 7 pinova (stand. s-video ima 4) pa neki od ta 3 dodatna pina imaju kompozitni signal koji se onda direktno izvlaci svideo na composite adapterom koji dobijes uz karticu
Svejedno jel imaš 4 pina na S-videu il 7. Ako imaš 4 onda imaš s-video adapter koji sam ja dobio u grafičku njega uštekaš na ovaj 4 pinski i onda na izlazu adaptera ima 7 pinski s-video. Taj spojiš u s-video konektor na scart adapteru i to je to.
Freek je offline   Reply With Quote