View Single Post
Staro 19.12.2020., 17:42   #2381
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Vidjeh odavno i Unicomp model M je definitivno "close enough" za moj ukus kao alternativa za IBM model M Naravno da uvjek dolazi onaj neki "but" a taj "but" je u ovom slucaju 120-130 USD shipping cost iz US s obzirom da nisam nigdje uspio naci unutar EU nekoga tko ih drži (imaju 2 neke lijeve UK firme partnere kod kojih je lager uvjek 0).

Stoga sam se odlučio vec prije dan/dva uloviti se zadnjom "svetom kravom" na mojoj Octek-ici koja se zove USB 1.0 i još bolje BIOS stavkom "enable USB keyboard support". Problem sa pločom je čudni pinout (ili po manualu prilicno standardni zapravo) tj. bracket koji nije radio na testnom w98 koji sam upogonio incijalno dok sam testirao da li komp radi.

Pa budemo vidjeli kakve rezultate ce to sve donijeti, bilo bi super ako uspijem upogoniti bar jednu od ove dvije mehanike koje imam doma (ili for that matter kupiti nekaj za manje od 250USD lokalno)

Nikako mi se ne narucuje nešto iz US jer su po mojim iskustvima 3 puta gori nego kinezi, stvari redovno kasne po par mjeseci ili nestanu (ajde to su sitnice za par dolara pa riskiraš) a najbizarnije situacije su bila sa 2-3 slučaja i "trackingom" (trostruki ironični navodnici) kada je tracking bio podržan samo do izlaska paketa iz US, i onda kad se žališ seller ti veli da vise nije njegov problem nakon US border-a. A naravno da se nikome ne da zajebavat sa EU kmetovima iz tam neke HR, a jos manje sa nekom posebnim prohtjevima oko shippinga.

Uglavnom, držite fige da sprtljam nekaj sa UBS-om

Btw zaboravio sam pitati, da nema netko mozda 10pinski rear bracket za USB da mu lezi okolo i da bi ga donirao ili prodao. Ploca naravno da mora biti cudna i imati 10 a ne 9 pinski usb header cisto da ne bi bilo dosadno hahaha

Zadnje izmijenjeno od: Alien_200581. 19.12.2020. u 18:19.
Alien_200581 je offline   Reply With Quote