View Single Post
Staro 12.12.2020., 13:30   #1
n30n
Premium
Moj komp

n30n's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
WiFi i Zigbee

Pozdrav, slažem u stanu smart home koji se oslanja na wifi i zigbee mreže pa kako su na istoj frekvenciji počinje veselje.
Što se tiče zigbee-a više manje sam riješio (bar mislim), skenirao sam stan wifi analyzerom i kanal koji mi je najčišći sam postavio za zigbee zato što će se on malo teže probijat nego wifi.

Što se tiče wifia trenutno je tu tcomov speedport plus router koji nije dovoljno dobar. Stan je oko 80m2 i ne hvatam najudaljenije uređaje. Još jedna stvar je zanimljiva, a ta je da će na kraju ukupno biti možda oko 30-40 wifi uređaja. Trenutno je spojeno oko 20-ak i čini mi se da to ne radi baš najbolje.

Planirao sam staviti tcomov router u bridge mode i postaviti oko centra stana jedan AP koji bi mi hendlao cijeli wifi. Bilo bi dobro da ima i 5GHz pa da prebaci odma uređaje koji podržavaju da malo rasteretim 2.4 a i zigbee.
Uređajima ne bi dodjeljivao statičke IP nego bi ih im preko DHCP reservationa rezervirao IP. Može li tcomov router obavljat tu funkciju ili je bolje da to radi AP?
Može preporuka za neki AP po ovim specifikacijama? Je li ovako nešto dovoljno? Što jeftinije to bolje naravno, ali najbitnija mi je pouzdanost i stabilnost.

Ako imate još neke tips 'n tricks slobodno napišite
n30n je offline   Reply With Quote