View Single Post
Staro 02.12.2020., 09:15   #1705
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor mamikulcic Pregled postova
Buraz tjedno šalje nekoliko (5-6) kuverti sa računima, dokumentacijom i slično i zadnjih 2-3 mjeseca se počelo dešavati da neke od njih nikad ne stignu do odredišta. Istina, greška je što se šalje kao obična pošta ali nije mi jasno kako je moguće da se nešto zagubi. Ispadne ispod stola, iz kombija van ili slično?
Evo, mogu ti reći iz osobnog iskustva, davno prije sam radio nešto za njih, imam dosta "veze" iz nutra, dosta poznanstava itd.

Prije 15-20 godina pošta je bila "dream job". Ekipa je bila dobra, ljudi su radili, nisu propitkivali sistem, nisu se pitali zašto, radili, družili se, išli i na posao i s posla s voljom.

Zadnjih 5-6 godina sve je postalo popraćeno informatičkom revolucijom i organizacijom (čitaj: mladi idioti za kompom misle da znaju više od čovjeka koji to radi 25 godina i ljudi ga obožavaju).

S povećanjem obujma posla, s reorganizacijom sve je više nezadovoljnih ljudi, van i unutar pošte, ljudi odlaze i dolaze, a ovi što dolaze su koplje ili dva lošiji radnici od ovih što ostaju/odlaze.

Zašto?
Jer nisu ljudi koji to žele raditi, nego "jer trebam posao" ili "nema posla pa bude i to dobro".

I kvaliteta unutar same pošte pada zbog niza čimbenika i na kraju pada i kvaliteta usluge.

Kada to sve zbrojiš, loša organizacija, loši radnici i rezultat je ovo rasulo. Plus, sve više kurira, konkurencije, pošta izgubila monopol na pošiljkama na koje je nekad imala ekskluzivu itd. Mislim, mogu ti tu sad razglabati o prodaji i raspadu HPT-a, zašto je došlo do toga, tko je tu jamio itd., ali nema smisla. Ono što želim reći da Pošta kao takva ima silaznu putanju zbog ovoga što je tu navedeno, bojim se da nikada neće imati uzlaznu putanju, ali nikada neće ni propasti (eventualno će se 100% privatizirati).

Ne kažem da je pošta nekad bila savršena, ali da je bila puno bolja, je istina.

A gdje ti nestane pošiljka. Jednostavno se ne dostavi, baci se, nekome služi za ogrijev i potpalu itd.

Imam dosta internih informacija oko toga, mogu ti samo reći da je sve više poštara koji dilaze s rajona praznih torbi (jer su navodno sve uručili), a eto nekim ljudima koji to rade 30 godina se to još nije ni jednom u životu desilo.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 02.12.2020. u 09:20.
Mommistake je offline   Reply With Quote