Citiraj:
Autor marko_st
-Home Asistant, konfuznijeg i nelogicnijeg softwarea ne vidjeh.... Radi ok ali meni je anti-logican plus one yaml pizdarije...
|
YAML je standardiziran format u kojem se (generalno, ne samo za HA) pisu konfiguracijske datoteke, ne znam koliko si se susretao sa XML-om, ali da jesi, od njih dvoje bi definitivno odabrao YAML

Prvi puta sam se ozbiljno susreo s njim kroz konfiguraciju Home Assistanta i stvarno ne kuzim sto je tu konfuzno ili nelogicno.
Ono sto je ogromna prednost HA nad svim drugim rjesenjima je cinjenica da je HA u
top 10 open-source projekata na Githubu. Zbog te cinjenice, brzina rjesavanja bugova ili integracija novih uredjaja je definitivno brza nego kod drugih rjesenja. O raznim integracijama i modifikacijama koda za vlastite potrebe necu ni pricati jer to je tema za sebe.
Slozio sam si HA za vlastite potrebe sa preko 20 razlicitih komponenti, od klime, usisavaca, TV-a, pojacala, receivera, PS4 konzole, Volumia, servera, zarulja, senzora, i da ne nabrajam dalje. Kontroliram bilo koji uredjaj na nekoliko nacina - Apple Watch/iPhone kroz Homekit aplikaciju ili Siri, mobilnu HA aplikaciju ili browser.
Ono sto je za mene bilo kljucno prilikom integracije bilo koje komponente u HA jest faktor nekoristenja cloud rjesenja, sto znaci da ako AWS padne (a padao je nekoliko puta), sve komponente ce i dalje raditi. Sigurno ne zelis ostati zakljucan izvan stana ili u stanu ukoliko ti nova brava prestane raditi jer nema internet konekcije
Citiraj:
Autor marko_st
-IR je ok ali kao svaki IR nema povratnu informaciju ako ti je to bitno
|
Slazem se, ali ako zeli kontrolirati staru klimu ili prilikom kupnje nove klime ne potrositi ekstra 100-150 eura na upitnu wifi funkcionalnost ili klijentsku (mobilnu) aplikaciju, onda je IR blaster tipa Broadlink najbolje rjesenje.