ok, teorija mi je jasna... trebao bi mi malo konkretniji opis dobrih rješenja/proizvoda iz iskustva drugih.
Moja je ideja bila stare prekidače demontirati i pametne žarulje spojiti direktno. Na mjestima starih prekidača staviti sakriti spojnice, a preko njih staviti lažni prekidač.
Problem je sljedeći - ikea ima jeftino rješenje, ali nije prilagođeno za prekrivanje elektrokutije gdje su nekad bili prekidači.
LINK
Našao sam ovaj proizvod koji mi kompletno rješava problem, ali set od tri prekidača košta 190 eura...
LINK, što mi je ipak malo preskupo
Dodatni problem je da bolja polovica želi prekidače crne boje jer su trenutni crni i to joj paše na kompletan interijer.
HUB na koji ću to povezati mi treba biti kompatibilan sa odabranim prekidačima, rasvjetom, Apple Homekit-om i Google Home-om.
Za pametnu rasvjetu sam planirao kombinirati Philips HUE za vanjsku, a unutarnju Ikea Tradfri.
Trenutno sam u fazi planiranja, pa postavljam pitanje da dobro isplaniram sve prije kupnje, jer će investicija biti par tisuća kuna,a poslje je kasno za plakanje...
Nemam nikakvih iskustva sa pametnim kućom do sada, pa ne znam koji hub/software je dobar... proučavam neko vrijeme i sve više naginjem Philips Hue Hub-u u kombinaciji sa jeftinim kompatiblinim žaruljama.