Čisto vezano uz temu.
Kada sam se zaposlio, naravno, kupovao prvi auto, do 4000EUR.
Nešto starci, nešto imao svoje, ali ono, 4000EUR, ni lipe više.
Tražim auto što noviji, što manje km.
Tamo 2013.-2014. u toj cijeni (morao je biti dizel), imao sam izbor C3 2005. godište i stariji, 206 (2005. i starije) i slično.
Nađem u Novskoj auto, c3, 2005., 100k km itd. Zovem čovjeka, da mi pošalje još slika (na njušci je bilo svega 5-6 slika, sve izgledao dobro).
Objasnim čovjeku lijepo, dolazim iz VŽ, moram se voziti 200km, ako je auto u redu, uzimam 100% i idem s njim doma, ali ga molim da bude iskren i da kaže da li je auto kakav je u opisu (bez ogrebotina, bez greške, garažiran). Meni čovjek filozofiira 15 min na telefonu, moja žena, ovo, ono, auto mažeš, pažen itd. Samo ti uzmi novce, ideš s auto doma.
Išao sam s starim, on je odmah bio protiv da se ide tako daleko, ali nagovorio ga (greška).
I tako stari i ja krenemo u Novsku po auto, dolazimo dolje, kad ono...
Tapicirung s krova visi, cijela lijeva strana udubljena, auspuh visi, amortizeri nikakvi, auto vergla prvo 3 sekunde kod paljenja, zvuk na razini Golfa trojke itd.
Došlo mi je da ga šakom puknem u facu i gotovo, ko ga jebe... Prešli 400km, potrošili tank goriva, cestarine, cijeli dan izgubili, lik se još bahati da ne spušta cijenu, da je auto ispod cijene (nije) itd.
"KAO NOVO..."
I da bi bilo najbolje, to nikada neću zaboraviti, kaže meni stari na povratku doma, da idemo do West Gate-a po neke tenisice. I sretnemo njegovog frenda, idemo na cugu s njim, ja kavu, moj stari i frend "gembač".
Donjela mi 2 x 2dl vina (mala buteljica) i 2 x 2.5dl mineralne. 2 gemišta i kava 110kn.
Jebote Citroen i Novska.