View Single Post
Staro 17.11.2020., 13:21   #2306
Protis
Premium

Protis's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Verbum Pregled postova
Kupio danas u Protisu SSD ADATA SX8200 Pro 2TB i na računu piše jamstvo 24 mjeseca dok na deklaraciji/jamstvenom listu piše 60 mjeseci (uvoznik Protis).

S obzirom na Xulos-ovo iskustvo pitam ja danas gospodičnu na pultu zašto na računu piše 24. mjeseca jamstvo kada je 60 mjeseci kao što je navedeno na webu, ponudi i deklaraciji/jamstvenom listu.
Ona odgovori da tako uvijek piše na njihovim računima i da samo čuvam račun (sa krivim rokom garancije) ,a da deklaracija/jamstvo nije uopće bitno.
Ostanem zbunjen pa ponovima ali na računu je 24 mjeseca dok na deklaraciji/jamstvenom listu je 60 mjeseci naznačena garancija. Ona mi ponovi da je to tako kod njih na svakom računu i da mi deklaracija nije bitna za reklamaciju.

Eto dragi Protis ne znam tko tu koga, da sam imao gdje god kupiti navedeni disk sa današnjom dostavom sigurno ne bi kod vas kupio. Nakon kupovine odmah sam skinuo deklaraciju/jamstveni list i zaljepio na račun da ne bi bilo nakon 2.5 godine da je istekla garancija. Toliko o mojem povjerenju u vas.
Dobro ću paziti kada kupujem nešto što ima više od 24 mjeseca garancije jer izgleda da volite petljati sa time. Preporučio bi svima sa foruma da što manje kupuju kod njih pa da ih prisilimo da na račune počnu ispisivati točan iznos garancije.

@Xulos
Ne daj se u pravu si, treba ih prijaviti jer izdaju račune (koji pravno gledano imaju snagu ugovora) sa neispravnim podacima i onda se vade na nekakvu deklaraciju/jamstveni list.
Postovani,
jamstvo vrijedi koliko je naznačeno na jamstvenom listu. Ukoliko smo mi uvoznik tada ovjereni jamstveni list mozete preuzeti i u digitalnom formatu skeniranjem QR koda a u planu je i za ostale jamstvene listove.

Provjerili smo sa djelatnicom te je rekla kako je na Vaš upit odgovorila "točna duljina jamstva je na jamstvenom listu i iznosi za vaš uređaj 60 mjeseci. Čuvajte račun i jamstvo"
Protis je offline   Reply With Quote