View Single Post
Staro 16.11.2020., 12:09   #5481
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
@1v@n
Je'l mozes vjerovati da netko ima iskustva s takvim situacijama?

Ebay brzo reagira na lazno oglasavanje koje je lako dokazati, osobno imam nekoliko refundova koji su provedeni nakon sto je seller nestao s ebay-a ubrzo nakon prodaje.

Procedura rjesavanja je jednostavna, brza i besplatna:
1. Pogledati originalnu prodaju i ustanoviti da li je jamstvo oglaseno ili nije.
2. Rijesiti situaciju sa sellerom ako isti tvrdi da daje jamstvo. (tu seller ima pravo traziti povrat robe, i to mu je jedino pravo)
3. Uplesti ebay, da razrijesi prljavog trgovca koji prodaje robu koja ne odgovara opisu.

Imam slucaj gdje mi je novac refundiran odmah nakon prijave, a ~5mj. nakon kupnje, a seller je nestao s ebay-a prije nego je item stigao do mene. Trebalo je samo dokumentirati kako item ne radi ispravno....
Imam skoro 15 godina iskustva kupovine s ebaya, pa i s reklamacijama svih vrsta... Jednostavno više ne kupujem s ebaya stvari za koje mi je bitno da imaju jamstvo.

Kad već imaš pozitivno iskustvo rješavanja takvih reklamacija, onda bar napiši koliko su stvari bile stare kod reklamacija.

Moja iskustva su da se seller (obično kinez) pravi grbav i kaže da mu je neisplativo da ti šalje novi proizvod na rekla-kazala, pa traži da ti pošalješ svoj prvo njemu (što je tebi neisplativo).

Ako pošalješ, šansa je velika da ostaneš i bez te stvari i bez novaca. (pričamo o stvarima koje su starije od 30 dana tijekom kojih te ebay štiti)
Ako ne pošalješ, onda imaš neispravnu ili fejk stvar i dalje.

Za sellere koje ebay makne, obično ebay i pokrije sve reklamacije, ali probaj to riješiti s aktivnim trgovcem.

Imao sam i slučajeve gdje sam iz inata slao neispravnu/fake stvar u Kinu, s trackingom, da bi se stvar naravno izgubila na putu do sellera, u par slučajeva mi je čak i vraćena jer adresa koju je seller dao ne postoji... ali mi je ebay vratio novce jer sam imao kompletnu dokumentaciju da sam poslao, skupa sa slikama pakiranja i paketa, pa i selfija na pošti kako predajem paket službenici.

To su bile stvari koje su reklamirane unutar 30 dana zaštite koju eBay nudi.
Sve preko toga, zaboravi na nekakvu pomoć od strane eBaya, odmah se pozivaju na tih 30 dana.

Konkretno, zadnje sam tako vraćao GENUINE SanDisk Extreme Pro 64 GB SD karticu. Seller s dobrom reputacijom, cijena ne pretjerano niska da budem siguran da je fejk, a kartica fejk toliko očit da je ne moraš ni otpakirati iz kutije da bi to shvatio. Priložena sva dokumentacija, dopisivanje sa SanDiskom i slike, tražili su me da selleru pošaljem nazad karticu.
Poslao i vratila mi se za dva mjeseca s opisom da adresa ne postoji. Ebay vratio novce, seller dobio nogu. Napominjem, proces reklamacije je započet unutar 30 dana od primitka paketa.

S obzirom da je kolega kupio od EU sellera koji je firma i ima vlastiti store, velike su šanse da će mu jamstvo biti uvaženo, no ponavljam, eBay nema nikakvu odgovornost da rješava jamstva. Mogu izaći u susret, ali i ne moraju. Nije sve crno/bijelo s njima. Nekad će izaći u susret starom trgovcu koji je zeznuo friško registriranog kupca, samo da zadrže onog tko više puni kasu.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 16.11.2020. u 12:22.
1v@n je offline   Reply With Quote