Evo nakon dva tjedna druženja sa P40 Pro dodatnih dojmova.
Oblik, veličina, ergonomija:
Navikao sam se na veličinu, S10e mi ipak puno bolje leži u ruci, ali ovo je ok i nije preglomazan, ekran je definitivno dosta veći i sve se bolje vidi. Rukovanje jednom rukom je puno lakše na S10e naravno i tih 50ak grama razlike je primjetno.
Zbog velikog otoka s kamerama, ako stoji na stolu i kad se pritisne s lijeve strane onda se klacka, kod S10e je to bilo savršeno jer su kamere bile po sredini.
Stvar u kojoj mi je puno bolji od Samsunga je što ima 3 normalna botuna i nema kretenske hardverske tipke za Bixby.
Funkcije, mogućnosti:
Face unlock je vrhunski, vrlo brzi i radi čak i kad nosim masku ako je spustim ispod nosa, fingerprint isto radi super.
IR blaster je zgodna stvar, utor za slušalice mi ne nedostaje toliko jer imam Edifier X3.
Nisam oduševljen cutoutom ali opraštam zbog face unlocka, a i selfie kamera je odlična.
Zvuk na "slušalici" je odličan preko piezo ekrana, zvučnik je ok ali je na S10e bolji.
Software, brzina, baterija:
Mobitel leti u svemu, instalacija aplikacija je duplo brža od Samsunga (vjerojatno zbog UFS3.0 vs 2.1), jedna stvar koja me uvijek užasno iritirala na Samsungu je što bi pretraživanje opcija bilo lagavo kad bi recimo krenuo upisivati nešto u tražilicu sustava dok je ovdje to trenutačno.
Moram priznati da ne vidim neku ogromnu prednost 90hz ekrana, tj kad se smanji na 60hz razlika je očita, no čini mi se da je na Samsungu 60hz izgleda glađe od 60hz na Huaweiju...
Blokada radi solidno ali ponekad prođe koji oglas u Viber recimo jer se iz nekog razloga ugasi unatoč tome što sam stavio da je sustav ne nadzire i gasi.
Sve Google aplikacije koje koristim rade odlično s izuzećem novijih verzija Mapsa (koristim 10.49.3 jer se novija vezija smrzne kad se izlazi iz nje tokom navigacije) te Gmaila na kojem ne rade notifikacije (Blue Mail radi odlično). Photos, Gboard, Contacts sync, GPay (za Loyalty kartice ne plaćanja), YT Vanced (preko micro G-a), rade odlično.
Baterija je jedno 30-40% bolja od one na S10e, ostane mi oko 60% na kraju dana.
Punjenje je ultra brzo što je zgodno kad ti treba brzo nadopuniti.
OS odlično upravlja aplikacijama tako da mi niti jedna ne radi probleme.
Ima par mušica s nekim programima i notifikacijama: Ebay Kleinanzeigen, Strava i Garmin aplikacije primjerice ne bacaju notifikacije nikako ali mi to nije bitno, još i bolje da me ne maltretiraju svako malo
Kamera
Oduševljen sam 50MP Ai modom, detalji i slike koje daje su za pasti na guzicu za jedan mobitel. Odlična interpretacija boja, balans i dinamički raspon koji daje ovaj mod je izniman, slike su vrlo realistične i pune detalja.
Skoro pa i da ne koristim obični mod više, velika je šteta što to nije dostupno za UWA kameru. 50MP mod daje i nešto širi kadar (cca 22-23mm po 35mm filmu) što mi je fenomenalno, taman dovoljno široko za većinu stvari.
UWA je isto vrlo dobra, pogotovo video koji je super stabiliziran. Daleko bolja od bilo koje UWA kamere na drugim mobitelima, no ne može se mjeriti s 50MP Ai modom glavne kamere.
Tele mi nije nešto - daje mi previše umjetne slike i rijetko ga koristim, iako je za video ok no za interpretaciju finijih detalja radije se približim i slikam s glavnom kamerom.
Pošto su UWA i glavna kamera tako dobre, night mode sam probao par puta ali je bezveze. Prvo, okidanje traje 6s, drugo slika je skroz neprirodna i vrlo je velika šansa da će doći do zamućenja od trešnje, a običan mod je puno brži i daje odlične rezultate i na vrlo slabom svjetlu gdje jedva vidiš golim okom, a 50mp Ai mod daje ludilo slike i kad je svjetlo slabije.
Evo nešto slika od zadnjih nekoliko dana u različitim modovima iako je većina snimljena s 50MP Ai.
https://photos.app.goo.gl/DSbBihPP2s1gZj4k9