Citiraj:
Autor c-shadow
Ma daj, jedna bočica u Mulleru, imaš neki gel, namažeš, zamotaš u celofan i nekamo na terasu na sunce dok čekaš da ti stignu ostali dijelovi. Možeš i testirati na nekom sličnom komadu da ne zezneš ovo bitno 
|
Upravo ovo što je napisao @stef, stvari nisu tako jednostavne. Jesi gledao tipa po imenu "The 8-Bit Guy" na YouTube-u? Napravio je svojevremeno jako detaljan video o ovoj temi i ukazao na sve elemente koji se moraju poklopiti da bi dalo efekta.
Počevši od sunčanja plastike na suncu (pod najlonom, u tanku ili spremniku) ili korištenja UV lampi, kao što je kolega i sam napisao. S time da nema garancije za uspjeh, a proces dugo traje i treba ga izvesti negdje gdje ima dovoljno sunca. Recimo, ispred kuće, ili u dvorištu. Kako živim u stanu (sa zatvorenim balkonom) to bi već bilo malo teže za izvesti, a da o razvlačenju spremnika i sve te plastike ni ne pričam. A i ostajem kod onog što sam originalno napisao, ako krenem još kupovati spremnike, peroksid i UV lampe, troškovi budu narasli van kontrole...
Osim toga imam trenutno drugih briga sa Adison caseom. Otkrio sam jučer da mi fali power prekidač za matičnu ploču. Imam tipku, gumb na maski ali baš sam prekidač je maknut, i nisam to do sad primjetio... Mislim (iako nisam siguran) da ga je prijašnji vlasnik koristio u kombinaciji sa nekom starijom "AT" pločom, te da je unutra bilo "AT" napajanje, koje koristi "on/off" prekidač. Kad je stara garnitura bila izvađena u jednom trenutku i napajanje bačeno, ista je osoba maknula i prekidač, koji je tehnički gledano bio dio samog napajanja, ali ne i kućišta. Međutim ako je ova teorija točna, onda Adison case ima univerzalni otvor na šasiji i može mu se instalirati bilo kakav prekidač takvog tipa, koji bi odgovarao montažnim rupicama, i ne bi trebalo biti problema. Ne mogu ništa garantirati jer nemam glavnu šasiju kod sebe, još je u obradi pa budem znao 100% tek kad ga dobijem natrag.
A sad kad sam ovo rekao, čini se da je i problem sa BTC CD-ROM pogonom riješen, iako (u ovom trenutku) to još ostaje aktualno i za potvrditi. Naime, kolega @Overclock mi ga bude pokušao nabaviti iz Njemačke ili Amerike, ovisno o dobavljivosti i Covid 19 mjerama koje ionako kompliciraju stvari.