View Single Post
Staro 10.11.2020., 22:08   #190
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Blue Spirit Pregled postova
Koliko znam garancija je vremenski ista, ali kao što gore piše u tom slucaju daje ti ju prodavac tj u ovom slucaju ADM.

Dobiješ prakticki "gol" procesor u prozirnoj maloj plasticnoj ambalazi bez Ryzen kutije koja bi onako skupljala prašinu ili bila sa ostalim kutijama od HW-ra.

Cemu placat standardnu verziju 600 kn više za praznu kutiju, onako u njoj ne dobiješ nikakav hladnjak.
Nije ista, Tray verzija ima 12mj dok BOX verzija ima 36mj. Ako neka trgovina za Tray daje više od 12mj, onda treba dobro pripaziti da li to i piše na računu jer kod uvoznika ili proizvođaća ne bu prošlo više od 12mj. A ako je trgovina napisala 36mj na račun onda nju ganjaš za garanciju.

Baš i zbog toga i je cijena manja.

Ista situacija i kod drugih procesora, ima npr Ryzen 5 3600 Tray, garancija 12mj, ali cijena isto tako cca 10% manja. A i i5 9400F i slični...

Citiraj:
Autor Wozniak jR. Pregled postova
Samo pitanje u vezi garancija i čuda.

Želim uzeti 5950X tu kod nas u dućanu, no vidim da čak ima i tray verzija ( ADM ) koja je skoro 600kn jeftinija. Garancija na oba 36mj.
Go for it, samo ako ti je garancija bitna a oni vele da je 36mj, neka to i napišu na račun pa da imaš dokaze o trajanju jamstva. Ali mislim da im je to greška na webu, jer uvijek su svi davali 12mj na Tray bio to Ryzen 3 1200, 1600, 3600, i5...uvijek je išlo 12mj svuda jer uvoznik daje garanciju a ne trgovina
FRipper je offline   Reply With Quote