Dosta sam se raspisao o progresu restauracije "Adisona" na drugom forumu, pa kako ovdje nema previše interesa budem se držao samo onih bitnijih i značajnijih stavki...
Case je razmontiran na sastavne dijelove i razasut po cijelom Zagrebu. Dio je na pjeskarenju, dio na powder coating-u, dio kod mene (za sad bez ikakvih radova ili planova) a dio je opran u perilici posuđa i (u međuvremenu) ponovno sastavljen.
Također, matična je izvađena van, rastavljena i servisirana. Promijenio sam svih 12 kondenzatora, obzirom na to da je ploča već jednom bila na servisu 2007. godine kad je pola kondenzatora procurilo i napravilo opći nered ... naime, gornja polovica ploče ostala je pod strujom i koliko-toliko radila dok je druga strana bila potpuno mrtva i nije davala znakove života. Nažalost, oni kondenzatori koji su izgledali "OK" su bili ostavljeni, pa je to dovelo do novih problema, prije godinu-dvije. Ali sad su zato SVI promijenjeni, stavio sam Panasonic "FR" serije, model EEU-FR0J102.
A uhvatio sam se i čišćenja Pentium 2 SECC modula... Nije nikad prije bio otvaran, pa i ne čudi da je unutra bilo prašine još iz 1998/1999!
Prije...
...i poslije
Sutra predajem svoj Shamrock 15" CRT monitor na servis, pa čekanje poziva za dovršetak radova na toweru i onda (nadam se) sastavljanje cijele konfe natrag
Još samo da nabavim onaj BTC CD-ROM... Nigdje ga za pronaći, pa ako propadne još nekoliko opcija na koje čekam ostaje mi nabavka jednog iz SAD-a, ne ebayu.