View Single Post
Staro 02.11.2020., 20:15   #2121
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
Bok ekipa, vec neko vrijeme radim na jednom projektu, ali mi je malo zaškripilo pa trebam help.

Radi se o MMX 200 mašini koja je došla kod mene u stanju da mi je komp izbio glavnu sklopku u stanu kad sam ga probao inicijalno upaliti No nakon malo nagovaranja i mita u obliku drugog napajanja i rama postigli smo uzajamni dogovor da ustane iz mrtvih i radi kako treba.

A sada zašto sam tu, naime oba kučišta koja imam trenutno su AT toweri, a doma nikako nemam mjesta za još jedan tower, tako da bi prebacio ako je ikako moguce komp u jedno od onih starih desktopa. Stavil bum i slike da vidite trenutna kucista.

https://ibb.co/XVhLdxC
https://ibb.co/LQmFr8V

Tu sad dolazite u igru vi i vaše garaže, podrumi i slične riznice di držite blago.
Naime, trebao bih od negdje iskopati desktop kuciste. Bilo bi super da je nešto tipa ovog na slici, i da je ATX. Da, znam, nisam uopce zahtjevan

https://ibb.co/Qcn7nkx

Matična je Octek Rhino15+ (AT/ATX dimenzije 8.5" x 9.5") sa popratnim ISA karticama, koje koliko sam mjerio trenutno traže visinu kučišta 11.5+ cm (bar je takva situacija u trenutnom toweru u kojem je komp složen).

Dakle 1 x 3.5" i 1 x 5.25" slotovi za disketnu/optiku, konektore za ATX i da unutra paše ATX napajanje (može i sa nestandardnim napajanjem ako je u kucistu i ispravno je, konfa troši kao upaljač). Po mogučnosti bar jedna tipka koju mogu zastekat na power konektor od maticne (trenutno je tako spojeno na crnom kucistu radi ATX napajanja i radi sasvim u redu za moje potrebe).
Display, boja, dizajn, i ostale dimenzije nebitne osim da je visine bar 11.5 cm, da je horizontalna orijentacija i da je dovoljno izdrzljivo da mogu na njega staviti monitor. Može i neka stara NetVista/HP/IBM ili tako nešto samo da mogu strpat nutra sve, gledao sam po oglasnicima i ducanima ali sve kaj se nudi su SFF kante od 9-10 cm visine ili ultra skupa HTPC cudesa koja uopce ni nemaju nikakvih otvora za ove predpotopne drive-ove.

Ofc ako nekim cudom ima negdje za kupiti neki case koji bi pasao za ovo plz do tell, nisam nasao nista normalno u hr a izvana je ship toliko brutalan da za tu lovu radije budem prehitio ovo crno na bok i tako koristio komp :P

Pa ukoliko netko ima nekaj ovog tipa kaj bi bio voljan donirati ili bi ga se dalo se podmititi nekom ne relativno normalnom cifrom ili hranom/picem po izboru bio bih zahvalan.

Također nudim oba kucista sa gornjih fotki ak netko slaze nekaj za kaj mu treba AT tower. Bijelo je free odmah i unutra je ono napajanje koje izbija sklopke pa ako se netko želi poigrati s njim ili zamjeniti napajanje neka me slobodno cimne pa ga pobere. Crno ide bez napajanja i ide cim napravim transplantaciju u nekaj kaj mogu drzat na stolu

A od pocetka projekta skupila se i hrpa starog rama i predpotopnih hardova pa ako netko treba nekaj od toga javite se slobodno.

Eto toliko od mene, tnx unaprijed.
Joj, da si ovo ponudio prije par mjeseci, uzeo bih taj bijeli AT tower bez razmišljanja! Imam više "AT" ploča (zapravo, kompletnih garnitura) koje nemaju pripadajućee kućište, a imam čak i 2 AT napajanja viška! Međutim, trenutni fokus mi je definitivno na prethodno spomenuti Adison i njegova restauracija, tako da budem ovo preskočio. Ali ako nekome treba AT napajanje, neka mi se slobodno javi na PP

Uglavnom, vezano za moje pitanje o BTC CD-ROM pogonima sa slika:

Odlučio sam malo začiniti stvari i potaknuti onaj "friendly competition" spirit kako ga zovu. Dajem potpuno ispravnu Creative 3D Blaster (3dfx Voodoo2) u zamjenu za CD-ROM pogon kao sa slike! Ponavljam, brzina i nije toliko bitna (32, 36, 40, 42, 48 - ne igra toliko veliku ulogu) ali mora biti JEDAN od dva prikazana modela.
  Reply With Quote