View Single Post
Staro 01.11.2020., 11:23   #8735
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor Neo2001 Pregled postova

BsClocked a i Drug Brko, vjerujem da vas ima još... svaka čast, vidim ima tu zbilja 'znalaca' a ne samo lovaca na brojeve

Hvala vam kaj ste zdravi razum ovog foruma.

Sad malo gledam i računam si... Na CPU, MBO, GPU i memoriju sam potrošio jedva 250kn vise nego sto sad dodje R5 5600X
Realno, za moje potrebe je ovo što imam dovoljno. Samo me GPU može hebat na 3440x1440 na igrama koje su izašle poslije 2015. No kako ne igram baš često, igram SP i još sam na igrama od 2015. i ranije, nije ni da me to baš nešto previše ograničava. Uglavnom, GPU je prvi na redu za upgrade.

Da se mogu razbacivat parama, napravio bih upgrade na Zen3 samo zato jer mogu. Pa zato sam i kupio AM4 platformu - da mogu upiknut Zen3 kad odlučim da hoću upgrade CPU-a ( iako mi se čini da će to bit po onom vicu da ću kupit Golf VII kad izađe Golf X )

No svatko ima svoje potrebe i svoje pare, pa neka svatko radi što hoće. Da odlučim potrošiti pare na novi proc, msm da bih i ja išao na R5 3600, a ne na R7 2700X. Zato jer manje troši, brži je u i single core workloadu, a u multi core (kojeg ću rijetko kada iskoristiti) nije daleko iza po performansama u odnosu na 2700X.

E sad, da mi netko ponudi 2700X za 1000kn ili manje, možda bih razmislio o upgrade-u odmah

EDIT:

BTW, na poslu nam nekad ni TR 3960X nije zadovoljavajuce brz (all-core workload)
JC Denton je offline   Reply With Quote