Citiraj:
Autor darkijas
Ajd mi objasni kako ne biti "biser" tj sačuvati baterije od curenja? Pa nisam ih ja pravio. Znam proceduru ukoliko se daljinski ili gamepad ne koriste neko vrijeme da se baterije vade i to radim. Ajd mi objasni onda kako da ih sacuvam od curenja na drugi način?
Istina ne punim baterije, vec koristim iz dućana ove koje mi padnu pod ruku obicne, alkalne, duracel, varta, sony.. ma svakakve. U skoro svakom daljincu koji sam imao su procurile, procurile su u ps2 kontrolerima koje sam imao logitech dva komada precision i u oba su procurile, i nisu bile stare 10 godina ili tako nesto. Ja sam samo iznio svoje iskustvo. E sad ako je to trolanje uredu, ali prije je trolanje takvo prozivanje zbog trolanja.
|
Pa mislio sam da trolaš jer NiMH (punjive) baterije NE cure. Dovesti ih u takve uvjete da procure je stvarno poduhvat za koji se valja potruditi bogovski. Ali i da one procure, to bi bilo bitno drugačije jer nemaju kemiju koja bi mogla tvoriti sol kakvu tvori kalij koji se spoji iz CO2 iz zraka. A kalijev karbonat je jedna od stabilnijih molekula koja postoji.
Alkalne, obične, baterije cure, da. Zbog toga jer se prilikom njihovog kemijskog procesa otpušta vodik, kad se stvori dovoljno vodika nakon dugo vremena ili nagle uporabe onda čepovi na kraju baterije popuste i taj vodik otiđe van, ali kroz te čepove onda izađe i kalij koji sa CO2 napravi reakciju i sol koju možeš vidjeti poslije.
Alkalna i punjiva baterija, iako su po naponu i obliku slične, su po kemiji koja se nalazi u njima nebo i zemlja. Sad kad kažeš da koristiš obične, a ne punjive, to je druga pjesma.