View Single Post
Staro 29.10.2020., 14:08   #759
sivonja
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2005
Upravo (29.10.2020) sam se vratio iz Plodina, na akciji -40% kupio sam Philips PowerPro Compact FC9334 /09 bez vrećica, za 660 kn. Za razliku od FC9331 (700kn) kojeg sam planirao kupiti, u kompletu su tri nastavka: standardni za tepih i parket, drugi samo za parket (četka), treći je turbo četka za dlake.

Tek sam raspakirao, bez korištenja, i zamjeram sljedeće: žica za stuju nije okrugla već plosnata i tanka, kao one što budu na stolnim lampama. Ovo neće trajati 10 godina, a vjerojatno će se uskoro ufrkavati oko sebe. Što nisu mogli staviti okruglu žicu?

Standardna četka je ok, kotači idu lagano i preuzimaju svu težinu ili pritisak koji bi mi sami napravili, tako da četka uvijek "lebdi" nad podlogom. Kotači se ne vrte na sitnoj metalnoj osovini što bi brzo propalo, već se vrte na plastičnim ležajevima veličine pola kotačića, što je bolje.

Turbo četka zapinje po tepihu. Kotačići su premali i teško se vrte, zglob je čudne izvedbe i mada na stolu ne dotiče podlogu, na tepihu struže po vlaknima. Trebaće doraditi skalperom, skinuti 1 cm.

Četka za pločice (ima plastične čekinje) ima zglob sa manje pokretljivosti, tako da možete silu pritiska prenijeti na pod i zaista isčetkati prljava mjesta.

Priključno crijevo je plastika koja je suviše kruta i nefleksibilna. Zavojitost od pakiranja u kutiji nije moguće ispraviti. Ostaviću ga da visi par dana, možda s vremenom bude bolje. Od tri usisavača koje imam, ovo je najkruće crijevo i baš me jako nervira.

Obzirom na akcijsku cijenu 660 kn pomiriću se sa manama. Produljenu garanciju 2+3 godine daje sam Philips nakon registracije preko weba, pa je to jedan plus.
sivonja je offline   Reply With Quote