View Single Post
Staro 28.10.2020., 12:13   #732
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Pogledaj sto ti trosi Swap i RAM:

grep --color VmSwap /proc/$(pidof memcached)/status

for file in /proc/*/status ; do awk '/VmSwap|Name/{printf $2 " " $3}END{ print ""}' $file; done | sort -k 2 -n -r | less

Probaj umjesto samo swapon/swapoff malo zakoplicirat stvari:

echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches && swapoff -a && swapon -a

Ako ti ovo ne pomogne jedino rijesenje je neki oblik monitoringa da mozes u realnom vremenu reagirat ili da imas history da vidis sto je podivljalo. Nagios/Icinga + Grafana ili Munin ili ak hoces nekaj jednostavnog Glances (pod uvjetom da ga imas uvijek na oku, nema history).

Ne pomaže mi ovo tu što si naveo, programi koji su sad odswapani vjerojatno nisu uzrok nego posljedica. Buffers/cache nije problem, vidi se gore iz free da nije tu puno natrpao. To bi mogao biti slučaj da sam kopirao neke ogromne količine podataka u pozadini, znaš da tu linux voli malo pretjerati s file cacheom.

Hm, grafana i neke baze mi se već vrte na jednom drugom stroju u LANu pa bi mogao tim putem, preko mreže.

Citiraj:
Autor Nick7 Pregled postova
Mozes sloziti da ti 'sar' snima konstantno status, te kasnije pregledati. Proguglaj malo.

Da, očito ću morati tako nešto postaviti.

Ovo se javi jako rijetko, ali kad se dogodi iritantno je.
Zasad sumnjam da se u FF nešto dogodilo, to mi je glavni sumnjivac oko velike potrošnje memorije. U zadnjih nekoliko verzija radi dosta problema i usporava se, naročito ako se otvara YT video što ovaj put nije bio slučaj.

Na kernelu v4.x znao sam imati ovakvih problema, skockalo se prelaskom na v5, trenutno 5.4. Ovo je bio običan rsync na eksterni USB disk:
c-shadow je offline   Reply With Quote