Napravio sam usera "Neo" i dodao ga u sve moguće grupe:
Napravio sam grupu "Everyone" i dodao sve moguće usere unutra
Onda sam napravio share "Filmovi", koja će koristiti taj BTRFS RAID5:
Onda sam enableao i setupirao SMB ovako:
Sada mi smb.conf izgleda ovako:
Taj folder Filmovi sam uspio mapirati u Win10, međutim ništa na njega ne mogu snimiti:
Tražio i isprobavao razna rješenja po netu ali uzalud. Em ne znam kako postići 90% tih rješenja, em ne rade.
Nešto spominju chmod 777, ali nemam pojma uopće ni gdje se nalazi taj folder Filmovi.
Po smb.conf sam nešto prčkao, dodavao "writable = yes" i slično po preporukama s neta, međutim i dalje ne radi.
 -->
Momci zna li itko kako napravit Samba share da bude writable ?
Instalirao sam u Virtualboxu OpenMediaVault OS (Debian), međutim moje znanje o Linuxu, a pogotovo komande u terminalu je jednako apsolutnoj nuli, pa još malo niže.
Napravio sam virtualku sa 5 HDD-ova.
Na jednom je OS, na ostala četiri sam, prateći uputstva sa Youtuba, setupirao BTRFS u RAID5 konfiguraciji:
Napravio sam usera "Neo" i dodao ga u sve moguće grupe:
Napravio sam grupu "Everyone" i dodao sve moguće usere unutra
Onda sam napravio share "Filmovi", koja će koristiti taj BTRFS RAID5:
Onda sam enableao i setupirao SMB ovako:
Sada mi smb.conf izgleda ovako:
Taj folder Filmovi sam uspio mapirati u Win10, međutim ništa na njega ne mogu snimiti:
Tražio i isprobavao razna rješenja po netu ali uzalud. Em ne znam kako postići 90% tih rješenja, em ne rade.
Nešto spominju chmod 777, ali nemam pojma uopće ni gdje se nalazi taj folder Filmovi.
Po smb.conf sam nešto prčkao, dodavao "writable = yes" i slično po preporukama s neta, međutim i dalje ne radi.

Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 24.10.2020. u 13:24.
|