Citiraj:
Autor estugarda
Da. G450 je stala s DirectX-om vrlo brzo. Na DirectX 6, mislim, a igre su 2004. otišle vjeorjanto već na DirectX 8.0, tak da nije bilo šanse. Iako, neke igre je rasturala. Kad se potrefilo s driverima. I sa OpenGL-om je bilo problema. Na kraju su razvili neki svoj OpenGL...Zato je 2D/3D CAD i vektorski software letio, i izgledao jako dobro. Sjećam se kak su se kolege s faksa uvijek čudili zašto na mojoj kanti od kompa, i CRT kištri autocad tako dobro izgleda i tak glatko radi...Dakle tu je jeftina (za njihov pojam) starija Matroxica rasturala skupu gejmersku konkurenciju.
|
Upravo tako, istina je!
Kao što sam rekao, starije igre koje sam naslijedio sa "starog" kompa su radile savršeno, ali to je bilo isključivo i samo zato što su bile starije generacije. Igre kao što su Carmageddon 2 (i TDR2000), GTA2, Driver, Half-Life, Deus Ex, Flight Simulator 98, Indiana Jones & the Infernal Machine, CMR Rally, itd, itd. Nažalost, kad je došla na red sljedeća generacija softvera (Trainz, GTA3, NFS Underground, Harry Potter, kao i mnoge druge), počeli su problemi sa G450 i morao sam je zamijeniti za FX5600. Ipak, drago mi je što sam je sačuvao ... imam osjećaj da sam sačuvao dio povijesti. Ako ne one računalne, onda barem one moje, osobne
Znam da se vjerojatno ne bih trebao time hvaliti na javnom forumu, ali tamo početkom 2000-ih, kopirao sam dosta VHS kazeta iz videoteke. Bio je to ionako kraj videoteka (pogotovo ponude filmova na VHSu), ali nabavio sam si dosta komedija i filmskih serijala upravo kopiranjem sa videa na video. Zašto to spominjem ... kao što možda znate, kazete su imale Macrovision zaštitu koja je blokirala presnimavanje na ovakav način, te bi poremetile signal do te mjere da je presnimljena kazeta bila u potpunosti negledljiva. Pa sam smislio način da VHS rekorder spojim na Matrox G450 (drugi izlaz, kroz VGA na S-VIDEO adapter), dok mi je ulaz bio preko Hauppauge TV kartice, i na takav način zaobiđem Macrovision zaštitu. Komp bi prikazivao sadržaj kazete na TV tuneru, a onda bi ta slika, filtrirana od Macrovision signala išla kroz S-VIDEO kabel u drugi video i bila snimljena na praznu kazetu