View Single Post
Staro 18.10.2020., 20:54   #41880
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Prije nekoliko dana sam naletija za bagatelu na DVO Topaz 2 za Giant Trance 29 pa sam ga uzeo, bar da probam.

Do sada sam imao stock Fox DPX2.

Nakon prve vožnje po stazi moram reći da je Topaz 2 toliko bolji u svemu od Foxa da to nisu istine. Transformira je biciklu toliko da je to naprosto nevjerojatno.

Tek nakon što sam odvozio đir sa Topazom, mane DPX2 su postale očite: slab high speed damping, previše low speed dampinga, rudimentaran rebound (ako ga ima previše shock lijepo radi ali previše izbija, ako je premalo onda ne izbija ali je užasno trom i slabo prati teren)

DVO puno bolje koristi hod, imaš osjećaj da si baš dosta koristio hoda dok ne pogledaš o-ring gdje ispadne da nisi ni 70%. Ima dosta progresivnosti koja za razliku od Foxa nije greza, tako da se ne događa da proletiš kroz prvu polovicu hoda, a da te u drugoj naglo zaustavi (kao što je bio slučaj sa DPX2 sa stock spacerom).

Vrhunski upija sve, od manjih neravnina (gdje je i Fox bio dobar) do većih udaraca o kamenja s pravokutnim rubovima ili rupa na stazama gdje za razliku od Foxa koji zna zapinjati po tome ovaj proguta bez pola muke.

Dropovi i skokovi su puno bolje kontrolirani jer ne koristi sav hod tu (Fox sa stock spacerom je bio relativno ok tu ali je bilo previše progresivnosti i pri kompresijama je "izbija iz cokula", bez spacera je bio bolji sa ovim reboundom pri kraju ali je prelako koristio hod čak i pri manjim skokovima i dropovima). Puno se bolje slaže s Pikeom i transformira je biciklu u puno agresivniju i sposobniju varijantu.

Danas sam sustiga neke svoje PR-ove na stravi samo lagano vozeći bez ganjanja ičega. Toliko brzo ideš bez pola muke kad ti je stražnji kraj ovako dobar

Penjanje je bolje također, ima trostupanjsku polugicu koja ima "Firm" poziciju koja za razliku od većine koje sam vidio uzrokuje to da shock ne samo otvrdne već i vozi na višoj poziciji u hodu pa ti je sag na 15-20%, a ne na 35-50% na uzbridicama što drastično pomaže u penjanju i položaju na bicikli.

Ovo pomaže u penjanju jer ti je BB više pa ne zapinješ preko grubih djelova i više težine je iznad prednjeg kotača pa se niti na velikim nagibima ne diže prednje kolo.

Sve u svemu, iznimno sam zadovoljan sa DVO Topaz 2, bolji je od DPX2 koji je doša s Tranceom u svemu: finije radi, stabilniji je, bolje abzorbira brze i spore udarce te se puno bolje penje zahvaljujući manjem upadanju u hod prilikom penjanja.

Zadnje izmijenjeno od: Mar. 18.10.2020. u 21:00.
Mar je offline   Reply With Quote