View Single Post
Staro 14.10.2020., 11:41   #751
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 505
1) Za telefon, ako im baš treba fiksni broj i fiksni aparat, "na žicu", najbolje nešto poput Fenicea, tj. njihovog Happytel paketa. Možeš i prenijeti neki od ta dva telefonska broja koje sad koriste. Dobiješ SIP username/password i adresu servera.

2) Faks bi trebao raditi i na Feniceu i ostalima. To je više stvar krajnjeg uređaja nego mreže (do neke mjere), hoće li znati sa serverom iskomunicirati kodek i protokol za prijenos faksa.

3) Uzmi HT Gigabox, internet ti treba radi prijenosnog telefona preko Fenicea ili nekog sličnog. Kombiniraš s mobilnom pretplatom radi Magenta popusta.

4) HT pretplata, kombiniraš s Gigaboxom radi Magenta popusta.

5) Zemaljski EvoTV ili satelitski Total TV.

Da pojasnim zašto ovako komplicirano: moraš uzeti (novi, ili prenijeti) broj kod operatera poput Fenicea (ili veleprodajnih stranaca) jer mainstream provideri u uslugama poput A1 Homeboxa moraju fiksni broj vezati za lokaciju ili max. županiju. Ako se tvoji sele između županija, A1/HT broj im ne bi radio.

Za router ćeš koristiti neki Huawei koji ima VoIP support i telefonski priključak - npr. B525, B535, ali to ovdje bolje znaju preporučiti oni iskusniji s 4G. Na njemu konfiguriraš VoIP s podacima koje ti da onaj kome si prenio broj.

Internet ne mora biti HT-ov, možeš uzeti A1 i kombinirati kod njih pretplate, ali broj telefona koji ti A1 da na Flatboxu nećeš koristiti.
Blagus je offline   Reply With Quote