View Single Post
Staro 13.10.2020., 16:53   #2248
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor panasonic Pregled postova
Opet Pupo u obrani svojih bivših kolega trgovaca...

Zakonom nije propisano trajanje jamstva koje daje proizvođač, zakonom je propisan materijalni nedostatak koji je 24 mjeseca i koji nema nikakve veze s jamstvom proizvođača za koji dobivaš jamstveni list.

Dakle:
Materijalni nedostatak = tereti se isključivo trgovac = zakonom propisano 24 mjeseca.
Jamstvo proizvođača = nije propisano zakonom njegovo trajanje, može biti i 6 mjeseci = reklamiraš trgovcu ili ovlaštenom servisu.

I po zakonu trgovac je dužan uzeti tvoj artikl na reklamaciju sve dok traje jamstvo proizvođača.

Pusa i tebi.

Haha, da su mi bar bivši poslodavci ostali u tako dobrom sjećanju da ih branim Valjda kad mogu uskočim da ljudima skratim muke s mojim bivšim poslodavcem.

Što se tiče jamstva i materijalnog nedostatka, ok, pogriješio sam. Mislio sam da je to jedno te isto.
Al da me zanima di je ovo propisano, da prodavač mora dati jamstvo koliko je dao i proizvođač? Odnosno oni su xulosu dali jamstvo od 24 mjeseca u ovom slučaju. On nema jamstvenog koji kaže drugačije.
Apsolutno se slažem da je to muljanje na najjače, 36mj web i ponuda a 24 račun. S tim da je teoretski mogla biti roba od različitih dobavljača, nemora svatko davati isto.(Jasno, ako su mu pravili ponudu s jednim, trebali su to zadržati i na računu.)

Što je onda s robom s amazona? Što je s robom od uzija? Što je s robom s "lifetime" jamstvom? Kako to onda trgovina ispoštuje? Iako mi se čini da u EU nije moguće zakonski dati lifetime jamstvo.